Skocz do zawartości

Tarcze Narrow Wide do napedu 1x11

damian8178

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, rozglądam sie za zębatka przednia 36T do napędu Sram NX 1x1. Z tego co widze to ceny zaczynają sie od 80 do ok 200zl.

Ogólnie rzecz biorąc to dopiero w piątek odbieram swoj rower ale juz mi chodzi po głowie taki pomysl zeby korzystać z 2 roznych zębatek, 36 - na wypady po prostych odcinkach drogi i fabryczne 32 na jakis wiekszy teren.

Pytanie pierwsze to czy da sie zmienic zebatke bez sciagania korby? 

A drugie to jaka zebatke 36T wybrać? czy cos takiego http://allegro.pl/zebatka-ekfan-36t-narrow-wide-104bcd-dh-fr-black-i6796584092.html ma prawo bytu czy predzej zniszczę tym łańcuch i dołożę sobie dodatkowych kosztów.

Opublikowano

Patrząc na zdjęcie korby to bez problemu zmienisz bez zdejmowania korby. Przy tej cenie kup dwie ;p

Opublikowano

Pytanie czy ten blat jest cokolwiek warty i czy po 200km nie będzie do wyrzucenia razem z lanuchcem?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam zębatke polskiej produkcji Narrow Wide Argon Components 36T. Cena jest dość wysoka ale jakoś bardzo dobra. Łańcuch spadł mi tylko raz gdy był nowy i nie wyczyściłem go z nowego smaru (w terenie mega się ubrudził). Przejechane mam jakieś 2000 km i nie widać zużycia poza farbą która trochę zeszła z zębów ale to standard. 

Opublikowano

Zobacz jeszcze ofertę polskiej firmy Banless.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko pamiętaj, że Sram NX ma bodajże 94 BCD a aukcja tyczy się 104 BCD ;) 

Edytowane przez DARX85
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Mam podobne pytanie i ten sam napęd sram'a -zębatkę 36T bym wziął oryginalną czy muszę również zmieniać łańcuch? Czy obsłuży on wtedy całą kasetę ?

Edytowane przez Fat buster