Skocz do zawartości

Kross Pulso 2017 moja czarna strzała

Katsumoto79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje fundusze starczyły mi na ten rowerek . Zozwazalem kupno szosy ale ostatecznie zdecydowałem się na fitness’a i nie żałuje . Może nie jest to radowa szosa ale na moje potrzeby nic więcej mi nie trzeba. 

Waga 10,4

osprzet shimano claris

rama / widelec / sztyca / mostek alu

opony schwalbe kojack

zmienilem pedały na shimano spd sl pd-r540

zastanawiam się nad zmiana siodełka ale jeszcze nie wiem na jaki model. Eksperymentuje z wkładkami w spodenkach 

714F57EF-F02F-46D0-B193-46EC22D26941.jpeg
Opublikowano

Fajny rowerek. Z czasem jak Cię najdzie możesz mu barana zapodać ;)

Opublikowano

Pewnie tak będzie 😉 

Ale ten sezon napewno zostanie prosta kierownica. Mam 196cm wzrostu. Baranek będzie wygodniejszy niż prosta ? Ma ktoś doświadczenie w tych sprawach ? 

Opublikowano

Baranek da Ci możliwość zmiany chwytów. Możesz jechać w górnym - wtedy masz prostą. Możesz się wyciągnąć na łapach a możesz pocisnąć w dolnym ;) Bałem się baranka a bardzo się z nim polubiłem.

Opublikowano

Zibi_j1

Ty tez na fitnessie śmigasz ?

Opublikowano

Sprawdza się rowerek z Decathlonu ?

zonka ma Holenderkę a młody rockridera ... chyba 540 a młoda różowy rowerek 🙂 dają radę . Młody nie szanuje ( tata zawsze umyje i posmaruje ) ale i tak już pare latek śmiga . 

Opublikowano
W dniu 15.01.2019 o 14:10, zibi_j1 napisał:

Fajny rowerek. Z czasem jak Cię najdzie możesz mu barana zapodać ;)

baranka z takimi klamkomanetkami? 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, Bandzior85 napisał:

baranka z takimi klamkomanetkami? 🤨

Klamkomanetki są elementem wymiennym ;)

Opublikowano (edytowane)

To oczywiste. Chodziło mi o to, że wymieniając kierownice trzeba wymienić także klamkomanetki. Kolega może nie zdawać sobie z tego sprawy.

Edytowane przez Bandzior85
Opublikowano

Żeby to wszystko prawidłowo zestroić to i hamulce również do wymiany, v-ki ponoć nie lubią się z szosowymi klamkami, gra nie warta świeczki.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Mój człowiek :D Też mam Kross Pulso tyle, że w wersji 2016. Wtedy jeszcze był na osprzęcie Sora. Półśrodkiem w stosunku do "kombinacji alpejskiej" związanej z instalacją "baranka" może być założenie lemondki. Ja takową zainstalowałem i jestem bardzo zadowolony. 

Opublikowano

No to jest nas dwóch 🍻 edmundo 😁 

zmieniales coś w swoim rowerze? 

Nie miałeś problemu ze znalezieniem pozycji na rowerze ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,

zastanawiam się nad zakupem tegorocznego modelu Krossa Pulso 1.0, nie widziałem go jeszcze i mam pytanie, czy jest możliwość, żeby w tym modelu założyć szersze opony 35mm? 

Opublikowano
39 minut temu, bike_djaku napisał:

Witajcie,

zastanawiam się nad zakupem tegorocznego modelu Krossa Pulso 1.0, nie widziałem go jeszcze i mam pytanie, czy jest możliwość, żeby w tym modelu założyć szersze opony 35mm? 

Pulso standardowo ma 35mm maks co wejdzie to może 40mm