JanekGravity Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam. Mam pytanie odnośnie zwiększania skoku w amortyzatorze sprężynowym (sr suntour xct) mam aktualnie 100mm a chciałbym w okolicach 130mm czy jest taka możliwość (wiem że w sprężynowcach jest to troche bez sensu no i sam fakt grzebania w uginaczach jest głupi więc prosze darować sobie takie wypowiedzi)
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Wymiana amortyzatora jedynie, ale i wtedy zwróć uwagę na to, że geometria ramy się zmieni i coś może strzelić.
seraph Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Nie ma takiej opcji. Do tego Twoja rama nie nadaje się pod tak wysoki amortyzator.
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 42 minuty temu, JanekGravity napisał: wiem że w sprężynowcach jest to troche bez sensu no i sam fakt grzebania w uginaczach jest głupi więc prosze darować sobie takie wypowiedzi Skoro wiesz to czemu zadajesz takie pytania? Zmiana skoku w XCT jest niewykonalna.
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 13 godzin temu, JanekGravity napisał: ok dzięki zamykam Nie, nie... To ja zamykam... Proponuję pytać następnym razem we właściwym dziale.
Rekomendowane odpowiedzi