Pixi Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam zamierzam zmienić moje deorki m6000 na inne lepsze kolega ma stare slx i moc jest mega zastanawiam się nad slx lecz m7000 i shimonowskimi mt520 które mają 4 tłoczki. Zastanawiam się które wybrać. Mam do dyspozycji 500zł mt520 kosztują 499zł a slx m7000 480zł. Proszę doradźcie mi. Z góry dziękuję.
Kruk Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 To jest dobre pytanie, te mt 500 to takie bardzo budżetowe 4 tłoczkowce klasy Deore, nie mniej mają chyba ceramiczne tłoczki, Chyba bym jednak wybrał Mt500 zamiast SLX bo jednak 4 tłoczkowce zawsze inaczej hamują. Ja mam SLX M7000 z Metalicznymi klockami z tarczą 203 i 180 i siła jest mega, oczywiście mam też Sainty i jest trochę różnicy pod palcem nie mniej nie czułem nigdy aby mi brakowało siły hamowania ani żebym je zagrzałza mocno, jeśli chcesz robić sztuczki, dirt, free ride itp to weź może Mt 500.
Pixi Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2019 Właśnie się obawiałem że slx są zbyt zero jedynkowe np do stopie aczkolwiek przydały by się w terenie mam wielki dylemat... Bo nikt nie pisze nic o tych mt 520 Kruk A poleciłbyś może jakieś inne heble do 500 stówek Ps. Mam też ofertę xt za 500 zł ale słyszałem że to takie slx z napisem xt
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 10 godzin temu, Pixi napisał: Właśnie się obawiałem że slx są zbyt zero jedynkowe np do stopie aczkolwiek przydały by się w terenie mam wielki dylemat... Bo nikt nie pisze nic o tych mt 520 A możesz to zdanie napisać po polsku, z interpunkcją?
Red Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 13 godzin temu, Pixi napisał: Właśnie się obawiałem że slx są zbyt zero jedynkowe Nie są. Modulacja w SLX jest na bardzo dobrym poziomie.
Pixi Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 Dzięki Red! I przepraszam za interpunkcję kolege SpiderMAN. Polecilibyscie jakieś inne hamulce do 500zł?
Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Może jakaś Magura mt4 mt5? Shimano mają bardzo dobrą modulacje moim zdaniem jak za swoją cenę. Tych Mt 500 to kiedyś przez przypadek się natrafiłem w sklepie bo tak to nigdzie nie widziałem aby ktoś je kupował i miał, choć na pewno ktoś na nich jeździ. Ja nie bawiłbym się w pół środki albo walnij sobie porządne ZEE m640 albo zrób mix, na przód ZEE atył SLX i będzie też miodzio, bo przód zawsze jest ważniejszy o tyłu nie mniej musza być oba
Pixi Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 Okej. Dzięki, będe polował na jakieś zee albo kupie slx jak się nic nie trafi.
Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Dokładnie, szukaj szukaj, może nie długo wystawie właśnie M7000 heble na sprzedaż ale na razie nie chce mi się brać za przebudowę roweru
Rekomendowane odpowiedzi