Gjoy Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć, Chcę przedstawić rower, który w mojej rodzinie jest od ponad 40 lat. A gdy był kupowany przez mojego ojca, już był mocno używany. ZZR Huragan z okresu prób fabrycznych - tak przynajmniej oznajmiał handlarz, który opylał ten sprzęt w latach '70. Gadka handlarza to gadka handlarza, ale coś w tym może być. Chociażby inny od standardowych trójkąt tylny. Sam nie wiem.. Specyfikacja: - rama stal '56 rok, farba do płotów brązowa. - przerzutki przód/tył Favorit - made in Czechosłowacja - manetki przy ramie Favorit - suport - made in ZSRR - korby i zębatki ZZR - klin - mostek i baranek nołnajm - koła ZZR z pięknym chromem - hamulce ZZR - klamki Shimano Exage Motion - linki Shimano - oponki i dętki Kenda 27' - owijka Velo czarna. Ogólnie jest to moja pierwsza kolarka z tym że zacząłem na niej jeździć jakoś na początku lat 90-ych. Rok temu odgrzebałem ją z graciarni ojca i przywróciłem do życia. Czyli rozbiórka do zera i smarowanie z wymianą wszystkich łożysk. Zamontowałem również klamki Shimano bo ori ZZR były po prostu mega nieskuteczne. W ubiegłym sezonie zrobiłem nim jakieś 500 km z łezką wzruszenia w oku;-) Dodatkowo jazda na nim dostarcza niezwykłych przeżyć z tego powodu że stałem się obiektem bacznej obserwacji dla mężczyzn w wieku dojrzałym 😜 Nie wiem co dalej z nim będzie, planów jest kilka... Pozdrawiam :-) Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Gjoy 1
GordonFrey Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Klamki bym chyba campy dal, bardziej wizualnie do wieku i stylu roweru pasowały. Rower przepiękny, tylko w razie awarii oryginalne np przerzutki niemal nie do zdobycia :-(. Uwielbiam ludzi, którzy w takie przedmioty wtlaczaja nowe życie
bombka Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Raczej nie jest to 56 rok, na osprzęcie Favorita robili go w późniejszych latach, mój jest z 68 roku i jest jeszcze na naszym osprzęcie ZZR, no chyba że sama rama a resztę ktoś wymieniał. Masz ochotę to zerknij na mój
Gjoy Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Tak, tylko rama jest z 56. Lakier i naklejki ktoś dołożył. Osprzęt również jest dołożony sporo później. 3 godziny temu, bombka napisał: Masz ochotę to zerknij na mój Twój rowerek dużo bardziej ori niż mój:-) 1
Wojtek Opublikowano 9 Stycznia 2019 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Piękny rower. Też chcę coś takiego wydłubać.
HUN Opublikowano 12 Stycznia 2019 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Gdybyś był zmuszony go sprzedać daj znać chętnie adoptuję
Gjoy Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2019 21 godzin temu, HUN napisał: Gdybyś był zmuszony go sprzedać daj znać chętnie adoptuję Jak masz jakieś propozycje to pisz na pv. Zawsze można rozważyć 😉 1
w0jta5 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Fajna sztuka. Sam grzebie trochę przy Jaguarze
carlo67 Opublikowano 4 Marca 2022 Opublikowano 4 Marca 2022 W dniu 6.01.2019 o 20:19, Gjoy napisał: Cześć, Chcę przedstawić rower, który w mojej rodzinie jest od ponad 40 lat. A gdy był kupowany przez mojego ojca, już był mocno używany. ZZR Huragan z okresu prób fabrycznych - tak przynajmniej oznajmiał handlarz, który opylał ten sprzęt w latach '70. Gadka handlarza to gadka handlarza, ale coś w tym może być. Chociażby inny od standardowych trójkąt tylny. Sam nie wiem.. Specyfikacja: - rama stal '56 rok, farba do płotów brązowa. - przerzutki przód/tył Favorit - made in Czechosłowacja - manetki przy ramie Favorit - suport - made in ZSRR - korby i zębatki ZZR - klin - mostek i baranek nołnajm - koła ZZR z pięknym chromem - hamulce ZZR - klamki Shimano Exage Motion - linki Shimano - oponki i dętki Kenda 27' - owijka Velo czarna. Ogólnie jest to moja pierwsza kolarka z tym że zacząłem na niej jeździć jakoś na początku lat 90-ych. Rok temu odgrzebałem ją z graciarni ojca i przywróciłem do życia. Czyli rozbiórka do zera i smarowanie z wymianą wszystkich łożysk. Zamontowałem również klamki Shimano bo ori ZZR były po prostu mega nieskuteczne. W ubiegłym sezonie zrobiłem nim jakieś 500 km z łezką wzruszenia w oku;-) Dodatkowo jazda na nim dostarcza niezwykłych przeżyć z tego powodu że stałem się obiektem bacznej obserwacji dla mężczyzn w wieku dojrzałym 😜 Nie wiem co dalej z nim będzie, planów jest kilka... Pozdrawiam 🙂 Witam, mógłbyś udzielić informacji jaki to jest nr.lakieru ?
Rekomendowane odpowiedzi