Skocz do zawartości

Czy piaste dt swiss można przerobić tak aby pasowała do rock shox rs-1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć mam pytanie , bo planuje sobie kupić widelec rock shox rs-1 a moja piasta dt swiss 240s jest dostosowana pod oś rock shoxa 15x100 , a z tego co czytałem to rs1 jest kompatybilny z piastami dt swiss i czy można dokupić jakiś adapter tak aby to pasowało? Jeśli tak to gdzie mogę taki kupić

20190106_161240.jpg 20190106_161105.jpg

Edytowane przez Emtibi
Opublikowano

Jeśli zgadza się rozstaw piasty i śerdnica osi to czemu ma nie pasować?

Opublikowano
7 minut temu, PrzeLuka napisał:

Jeśli zgadza się rozstaw piasty i śerdnica osi to czemu ma nie pasować?

Wiesz co nie wiem, na stronie która sprzedaj rs1 odpisali mi, że to wogle ma być jakaś piasta od srama, ale np na allegro jest moja piasta w wersji właśnie pod rs1 tylko, że ten adapter w niej wygląda jakoś inaczej niż mój 

Link: https://allegro.pl/oferta/piasta-przod-dt-swiss-240s-rock-shox-rs-1-15-110mm-7412226192

Opublikowano (edytowane)

Oś w RS-1 to zdaje się  110x15mm. Dodatkowo różnica w przesunięciu tarczy hamulca od zacisku w standardowej piaście boost a dedykowanej PS to 2mm. Nie wiem czy są do tego adaptery. W każdym razie z obecną piastą tematu nie ogarniesz.

Edytowane przez Red
Opublikowano

Nie ma pod to adapterów. Zresztą DT 240s jest pod zwykły patent QR jak i właśnie dedykowany tylko i wyłącznie pod RS1. Innymi słowy musisz kupić nową piastę. 

Opublikowano