Wawrzyniec Wiór Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Przestało padać, to wyciągnąłem rower i pokręciłem się tak "koło komina" a konkretnie: Lubomierz (gdzie mieszkam) - Chmieleń - Młyńsko - Gajówka - Rębiszów - Radonów - Lubomierz. Środek x2 Wyszło jakieś 30 km. W Karkonoszach widać jeszcze sporo śniegu, za to Stóg Izerski i Smrek już bez śniegu. 1 Odnośnik do komentarza
Flesz Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Super fotki. Uwielbiam fotografię cz-b, mają swój klimat. Odnośnik do komentarza
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 6 minut temu, Flesz napisał: Uwielbiam fotografię cz-b Ja też, moim niedościgłym ideałem są fotografie Ansela Adamsa. Te "pstryki", które tu wstawiłem, to dno i metr mułu. Zdjęcia robiłem telefonem (nie znoszę tego, już bym chyba wolał pudełkiem po butach) i jak zobaczyłem kolory, to stwierdziłem, że tego i tak nic nie uratuje. Odnośnik do komentarza
Flesz Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 5 minut temu, Wawrzyniec Wiór napisał: moim niedościgłym ideałem są fotografie Ansela Adamsa Ech..... miło wspomnieć. Za jego życia liczyła się jakość a nie ilość w fotografii nie to co teraz Odnośnik do komentarza
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Dzisiaj ciąg dalszy, tylko pogoda taka jakaś bardziej wczesnokwietniowa. Po trzech kilometrach zacząłem się zastanawiać, czy nie wrócić do domu. Po dziesięciu zacząłem żałować, że tego nie zrobiłem. Po dwudziestu - po jaką cholerę w ogóle wyłaziłem z domu. A później, to już trzeba było jakoś wrócić. Nie było tragicznie. Odcinek szlaku ER-6 "Dolina Bobru" między Barcinkiem a Pokrzywnikiem zdecydowanie nie na mój rower, ale polecam bardziej uterenowionym rowerzystom. Zdjęcia 1 - 2 - punkt widokowy Grudza - w czasie dobrej widoczności piękna panorama Karkonoszy i Gór Izerskich. Zdjęcia 3 - 4 - Barcinek - most na Kamienicy. Zdjęcie 5 - Barcinek II - okolica dawnego sanatorium MSW - obecnie ruina. Zdjęcie 6 - Potok Więziec. Zdjęcia 7 - 8 - szlak ER-6 wzdłuż przełomu Kamienicy (między Barcinkiem a Jeziorem Pilchowickim) - przepiękna okolica. Zdjęcie 9 - Pokrzywnik. Dla chętnych ślad całej wycieczki: https://ridewithgps.com/trips/14335176 Edytowane 3 Maja 2017 przez Wawrzyniec Wiór Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dnia 3.05.2017 o 19:02, Wawrzyniec Wiór napisał: "Dolina Bobru" między Barcinkiem a Pokrzywnikiem włóczyłem się tam w dawnych czasach ale widzę że czas na odnowienie tych pięknych okolic Dnia 2.05.2017 o 20:34, Flesz napisał: Za jego życia liczyła się jakość a nie ilość w fotografii teraz też się liczy jakość uwierz mi , jedyna różnica jest taka że możemy wykonywać więcej zdjęć ponieważ kliszę zastąpiła karta pamięci , potem wybrać co nas interesuje. A to że wszyscy teraz robią zdjęcia i wszystkiego to teraz niestety zalewa nas cała masa fotek różnej jakości.pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dzisiaj z kolei tak: po paru kilometrach - a mogłem w domu posiedzieć i Giro pooglądać, po ok. 10 - jest dobrze a nawet zaj..., po dwudziestu żałowałem, że już trzeba w kierunku domu odbijać. Parę zdjęć z prawie tych samych miejsc, co 3 maja: I jeszcze link do trasy: https://ridewithgps.com/trips/14504902 Odnośnik do komentarza
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Dzisiaj taka wycieczka: https://www.relive.cc/view/g11713967957 https://ridewithgps.com/trips/14656379 Zdjęć nie robiłem, bo nie wziąłem ani aparatu, ani telefonu. Każdemu kto będzie w okolicy Jeleniej Góry polecam wycieczkę nad Jezioro Pilchowickie. Otwarcie tej inwestycji wizytował sam kajzer Wilhelm II zapewne ze swoim fryzjerem i asystentem fryzjera, który zajmował się układaniem cesarskich wąsów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi