CzaRusekP Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam. Chciałbym zrobić serwis swojego dampera ale jest jeden problem... Ten przeklęty azot Ale słyszałem o przeróbkach na pompowanie powietrzem. Oryginalny wentyl jest chyba jakoś zaślepiony... Da się zrobić coś żeby podłączyć zwykłą pompkę?
Kruk Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Jeśli jest to drogi damper, a jesteś w tym zielony całkiem to oddaj to do serwisu. Jeśli chcesz próbować to najpierw poczytaj manualne odnośnie konkretnego modelu Twojego dampera, to co do serwisu jest Ci potrzebne, uszczelki, oleje, smary, klucze. Jak chodzi o ten azot słyszałem że to bujda na resorach i można normalnie pompować powietrzem.
Puncu Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 6 godzin temu, Kruk napisał: Jak chodzi o ten azot słyszałem że to bujda na resorach i można normalnie pompować powietrzem Nie jest to bujda, ale można go zastąpić powietrzem. Jeżeli nie znasz się na damperach to samodzielnie wentyla bym nie wymieniał. Obecnie da się go pompować igłą, ale jest tam stałe ciśnienie i nie powinno się go zmieniać pompką.
Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Niestety dlatego lepiej dampery moim zdaniem oddawać do serwisu.
IOO Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zasadniczo w powietrzu jest prawie 80% azotu więc ja bym nie przesadzał. Ale i tak dampera lepiej oddać do serwisu.
Unbroken_reed Opublikowano 24 Grudnia 2021 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Podpinam materiał dla przyszłych wędrowców. Pompowanie igłą w domowych warunkach jest tańsze niż końcówka do RS.
Piter- Opublikowano 24 Grudnia 2021 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Znalazłeś forumMateriał świetny przeglądałem tak ma szybkoW święta jak będę mial czas obejrzę na spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi