RowerowyJeździec Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam. Jaka może być przyczyna strzelania podczas pedałowania na 6,7,8 biegu. Wymieniłem łańcuch, suport i mechanizm korbowy. Bieg 1,2,3,4,5 chodzą normalnie. Podczas pedałowania "zacina się" korba i strzela. Kasety nie wymieniałem. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Na pewno dobrze to wyregulowałeś? Hak prosty? Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
RowerowyJeździec Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Tak Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Koronki w dobrym stanie? Odnośnik do komentarza
SzpiceR Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zapewne najczęściej jeździłes na tych koronkach i już są podtarte BTW jeśli zmieniasz korbe i łańcuch to po prostu wypada zmienić też kasetę by całość zuzywala się równo (i wolniej) Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jest szansa, że 6,7,8 są wymienne w tej kasecie, to znaczy są osobnymi koronkami, możesz je wtedy dokupić w sklepie rowerowym. Jesli nie wszystkie to na pewno 7 oraz 8. Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 11 godzin temu, RowerowyJeździec napisał: Witam. Jaka może być przyczyna strzelania podczas pedałowania na 6,7,8 biegu. Wymieniłem łańcuch, suport i mechanizm korbowy. Bieg 1,2,3,4,5 chodzą normalnie. Podczas pedałowania "zacina się" korba i strzela. Kasety nie wymieniałem. 6, 7 i 8 to najmniejsze zębatki? Masz spinkę na łańcuchu? Może załóż odwrotnie. Odnośnik do komentarza
SzpiceR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 11 godzin temu, SpiderMAN napisał: Jest szansa, że 6,7,8 są wymienne w tej kasecie, to znaczy są osobnymi koronkami, możesz je wtedy dokupić w sklepie rowerowym. Jesli nie wszystkie to na pewno 7 oraz 8. Przy cenach kaset 8rz na pewno się nie opłaci Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi