bater9000 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu dręczy mnie pewien problem, który dotyczy mojego przedniego hamulca w moim rowerze. Otóż problem polega na tym, że mój hamulec sam się zaciska co skutkuje kompletnym zablokowaniem przedniego koła. Problem występuję kiedy najadę rowerem na jakąś przeszkodę, która zadziała dużą siłą na moje przednie koło. Może ktoś z was spotkał się już z takim problemem i potrafi mi pomoc z góry dziękuję za udzielone informacje. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez bater9000
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Sprawdź czy fajka od hamulca Ci się wtedy nie przesuwa i nie blokuje w zaczepie.
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 3 godziny temu, bater9000 napisał: Problem występuję kiedy najadę rowerem na jakąś przeszkodę, która zadziała dużą siłą na moje przednie koło. Fajka hamulca fajką, ja tu widzę braki techniki. Obejrzyj film SzajBajka o technice jazdy na MTB, ze szczegołną uwagą obejrzyj fragment z najeżdżaniem na mostek z odciążeniem przedniego koła.
Rekomendowane odpowiedzi