Gość Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Wygląda świetnie ale niestety poza moim zasięgiem
Stryjek Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 16 godzin temu, Łabędź napisał: Dobra, ja pod wpływem pochwał @Stryjek się zdecydowałem na Kallisto, a dokładnie na coś takiego: https://allegro.pl/oferta/honeycomb-fluo-kamizelka-jesienna-race-m-7226426357 Po konsultacji z obsługą klienta w Kallisto dowiedziałem się, że panele w ich kamizelkach są rozplanowane tak, jak w tej kamizelce Huzara - przód i góra tyłu z windstopperem, boki z ocieplanej lajkry, a tył z rozciągliwej siateczki, żeby wentylowało i można się było dostać do kieszonek koszulki. Właśnie zamówiłem. Do tego w komplecie z rękawkami i nogawkami od nich. Zobaczymy. Jak będzie lipa, to mam dwa tygodnie na zwrot bez grymaszenia. Myślę że będziesz zadowolony i raczej nie oddasz, mam sporo ciuchów od nich i wszystkie trzymają dobry poziom PS. Z ciekawostek to właścicielem firmy jest oczywiście były kolarz https://rowery.org/2000/10/11/ms-2000-piotr-mazur-mistrzem-swiata-juniorow-w-jezdzie-na-czas/
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 @Stryjek Przeglądając oferty (również używane) zauważyłem że ludzie podają kosmicznie dużą szerokość pod pachami. Np dla kamizelki w rozmiarze M szerokość na dole to 50cm a pod pachami ok 60. Tak ma być?
Stryjek Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 3 minuty temu, zibi_j1 napisał: @Stryjek Przeglądając oferty (również używane) zauważyłem że ludzie podają kosmicznie dużą szerokość pod pachami. Np dla kamizelki w rozmiarze M szerokość na dole to 50cm a pod pachami ok 60. Tak ma być? Faktycznie trochę dużo te 20cm w obwodzie, patrząc na ciuchy ze stron producenta zwykle jest to koło 10cm Wieczorem w domu zmierzę ci moją i wyślę wiadomość
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 @zibi_j1 jakieś dziwne te kamizelki przeglądasz.Ten element ubioru ma być tak samo dopasowany jak koszulka czy bluza.Efekt tzw żagla nie jest mile widziany😉.Przykładowo moja kamizelka z Altury w rozmiarze L ma wymiary pod pachami 51cm ,w pasie 43 .
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 @Stryjek, @Gregory34 takie dwie wpadły mi w oko (zwłaszcza ta druga). Obydwie Mki, wymiary bardzo podobne... https://allegro.pl/oferta/shamp-racer-kamizelka-kolarska-membrana-7821551214 https://allegro.pl/oferta/bmc-sup-lekki-bezrekawnik-kolarski-m-nowa-wys-0-7805949252 Te 60 cm mnie mocno zastawia. Moja zimowa kurtka ma 54 i leży świetnie.
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Jak zimówka 54 jest na Ciebie ok ,to te kamizelki będą za szerokie.No chyba że gustujesz w takich mniej aero ciuchach 😉
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 31 minut temu, zibi_j1 napisał: Te 60 cm mnie mocno zastawia. Przedziwna ta rozmiarówka. 60 x 2 to daje... 120 cm obwodu. Kto ma 120 w klacie??? Kulturysta?!? W rozmiarówce Raso na przykład rozmiar XXL w klatce piersiowej występuje w widełkach 106-110.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Przyszła moja kamizelka od Kallisto, wraz z rękawkami i nogawkami do kompletu. Powiem krótko - te ciuchy to jakiś mega czad! Z przodu tkanina z membraną nie przepuszczającą wiatru (sprawdzone testem przyłożenia ust i dmuchania), taka sama tkanina jest na górze pleców. Z boku - oddychająca lajkra, z tylu wentylująca siateczka: Całość kompaktowa i łatwo zwijalna, spokojnie zmieści się w kieszonce koszulki: Do tego w komplecie wziąłem rękawki i nogawki. Bardzo ciepłe, świetnie przylegające, z baaardzo przyjemnym "futerkiem" w środku. Zakończone silikonową wstawką, zapobiegającą zsuwaniu: Całość zaskakująco dobrze leży i myślę, że świetnie będzie się sprawdzać w boju: Za wszystko to wraz z przesyłką kurierem, zapłaciłem 275 zlotych, czyli nawet taniej, niż za samą kamizelkę od Raso, a jakość tych ciuchów jest na moim zdaniem zawodowym poziomie. Stokrotne dzieki, @Stryjek i @kaido2, wiszę Wam piwo.
kaido2 Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Widziałem, że Jareczek w temacie się udzielał Pelerynkę zwijasz w kuleczkę mieści się w pięści ( maleńkiej kieszonce). Po fotcę widzę że krój to typowy custom ( czyli tak jak ciuchy HBA od Bartka z 2017r), stricte szosowa. Będziesz zadowolony, bo poziom jest na światowym poziomie jak u Daniela i w podobnej kasie. Nic tylko kilometrów życzyć i jak najdłuższej żywotności, na zdrowie! Edytowane 7 Lutego 2019 przez kaido2 2
Fimala Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 25 minut temu, Łabędź napisał: Przyszła moja kamizelka od Kallisto, wraz z rękawkami i nogawkami do kompletu. Powiem krótko - te ciuchy to jakiś mega czad! Z przodu tkanina z membraną nie przepuszczającą wiatru (sprawdzone testem przyłożenia ust i dmuchania), taka sama tkanina jest na górze pleców. Z boku - oddychająca lajkra, z tylu wentylująca siateczka: Całość kompaktowa i łatwo zwijalna, spokojnie zmieści się w kieszonce koszulki: Do tego w komplecie wziąłem rękawki i nogawki. Bardzo ciepłe, świetnie przylegające, z baaardzo przyjemnym "futerkiem" w środku. Zakończone silikonową wstawką, zapobiegającą zsuwaniu: Całość zaskakująco dobrze leży i myślę, że świetnie będzie się sprawdzać w boju: Za wszystko to wraz z przesyłką kurierem, zapłaciłem 275 zlotych, czyli nawet taniej, niż za samą kamizelkę od Raso, a jakość tych ciuchów jest na moim zdaniem zawodowym poziomie. Stokrotne dzieki, @Stryjek i @kaido2, wiszę Wam piwo. Jestem ciekawy do jakiej najniższej temperatury będzie się jeździć konfortowo w takim zestawie.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Ja chyba tez znalazłem coś dla siebie. Nie mam info o wiatroszczelności, ale sadząc po marce chyba będzie ok...https://allegro.pl/oferta/pearl-izumi-super-kamizelka-rowerowa-rozm-xl-7824674260
Stryjek Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Jestem ciekawy do jakiej najniższej temperatury będzie się jeździć konfortowo w takim zestawie.Z tego co pamiętam to około 10 stopni daje spokojnie radę w takiej konfiguracji. Jak jest zimniej dokładam pod spód koszulkę termiczną i też daje radę jeszcze kilka stopni mniej. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Ja chyba tez znalazłem coś dla siebie. Nie mam info o wiatroszczelności, ale sadząc po marce chyba będzie ok...https://allegro.pl/oferta/pearl-izumi-super-kamizelka-rowerowa-rozm-xl-7824674260Wygląda jak by nie miała żadnej membrany, ale kto wie. Zapomniałem Ci zmierzyć kamizelki i pojechałem na narty. W niedzielę postaram się poprawić. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Fimala Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ja chyba tez znalazłem coś dla siebie. Nie mam info o wiatroszczelności, ale sadząc po marce chyba będzie ok...https://allegro.pl/oferta/pearl-izumi-super-kamizelka-rowerowa-rozm-xl-7824674260Zibi poczekaj. Nie kupuj pochopnie. Te kamizelki to stary szmelc nie warty zachodu... Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka 1
Bartosh Opublikowano 9 Lutego 2019 Opublikowano 9 Lutego 2019 Jestem ciekawy do jakiej najniższej temperatury będzie się jeździć konfortowo w takim zestawie.Daj znać, jak przetestujesz zestaw. Zastanawiam się czy brać kamizelkę od nich czy tą nową z Deca. Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka
beskidbike Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Ja kupiłem tą nową kamizelkę Van Rysel i jest mega. A mam kilka innych jako porównanie: Pearl Izumi, Kallisto i inne. Ta z Decathlona jest leciutka, lżejsza niż powyższe, ma super krój, jest taliowana, odpowiednio długa, nie ciśnie pod pachami, jak wiele ciuchów z Deca. Siatka na całych plecach, i otwór-"przelot" do kieszeni koszulki lub bluzy pod spodem. Po bokach stretchowy materiał poprawiający dopasowanie. Materiał da się z trudem, ale jednak lekko przedmuchać, więc jest nadzieja, że będzie dobrze "oddychać". Szkoda, że jest tylko czarna. Jakaś fluo byłaby super. Z drugiej strony, czarny-uniwersalny, do wszystkiego pasuje Jak ktoś ma więcej pytań, to pisać Edytowane 15 Lutego 2019 przez beskidbike
Gość Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 20 godzin temu, beskidbike napisał: Ja kupiłem tą nową kamizelkę Van Rysel i jest mega. A mam kilka innych jako porównanie: Pearl Izumi, Kallisto i inne. Ta z Decathlona jest leciutka, lżejsza niż powyższe, ma super krój, jest taliowana, odpowiednio długa, nie ciśnie pod pachami, jak wiele ciuchów z Deca. Siatka na całych plecach, i otwór-"przelot" do kieszeni koszulki lub bluzy pod spodem. Po bokach stretchowy materiał poprawiający dopasowanie. Materiał da się z trudem, ale jednak lekko przedmuchać, więc jest nadzieja, że będzie dobrze "oddychać". Szkoda, że jest tylko czarna. Jakaś fluo byłaby super. Z drugiej strony, czarny-uniwersalny, do wszystkiego pasuje Jak ktoś ma więcej pytań, to pisać napisz jak z tym przedmuchiwaniem. bo wiatroszczelność to jej podstawowa funkcja...
cowall Opublikowano 3 Marca 2019 Opublikowano 3 Marca 2019 W dniu 5.02.2019 o 07:20, Stryjek napisał: Kamizelka od Huzara wygląda tak: -panel przedni i 1/3 pleców membrana wiatroszczelna -boki elastyczna lycra -tył z siateczki Fajna kamizelka, w opisie jest producentem Kallisto, zastanawiam się z czego wynika niższa cena w sklepie Huzar, niż bezpośrednio u producenta.
Stryjek Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 8 godzin temu, cowall napisał: Fajna kamizelka, w opisie jest producentem Kallisto, zastanawiam się z czego wynika niższa cena w sklepie Huzar, niż bezpośrednio u producenta. Pewnie Bartek wziął większą ilość bo cały klub w tym jeździ, za zakup większej liczby sztuk producent daje rabat. Kolejna sprawa to był tez sponsor klubu, stąd lepsze ceny
cowall Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 5 godzin temu, Stryjek napisał: Pewnie Bartek wziął większą ilość bo cały klub w tym jeździ, za zakup większej liczby sztuk producent daje rabat. Kolejna sprawa to był tez sponsor klubu, stąd lepsze ceny dziękuje za odpowiedź! zatem, zamawiam bezpośrednio u Bartka, jeśli to jest to samo co na allegro :)
Stryjek Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 @Łabędź i jak wrażenia z ciuchów kalisto po testach? kamizelka daje radę? Ostatnio ostro dmucha więc w taka pogodę powinna się sprawdzać
Gość Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 Na razie w sumie jeszcze nie testowałem zestawu, bo w sumie cały czas jeszcze gonię w ciuchach zimowych.
Marcin Kwita Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 Jak mogę coś polecić to mam przetestowane kamizelki od Gore Bike Wear. Coś w ten deseń. https://allegro.pl/oferta/gore-bike-wear-kamizelka-meska-windstopper-xxl-7867028380 Mam dwie. Obie wylicytowane jako używki z Allegro i są super. Z przodu membrana Windstopper z tyłu siateczka. W chłodne dni do bluzy i rękawków sprawiają że zapalenia płuc się nie dostanie. Latem jak wieczór chłodny pożyczam żonie i zadowolona jedzie dalej ze mną nie marznąc. Więc polecam przemyśleć czy ładować 200 zł w nówkę czy z Allegro używkę wziąć.
cowall Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W dniu 14.03.2019 o 11:13, Stryjek napisał: @Łabędź i jak wrażenia z ciuchów kalisto po testach? kamizelka daje radę? Ostatnio ostro dmucha więc w taka pogodę powinna się sprawdzać Wyrwę się przed szereg, i nie pytany odpowiem tez kupiłem tą kamizelkę od Kallisto (nie wziąłem od Huzara, bo tam się nie dało kupić, był jakiś błąd na stronie przy zamawianiu a jak dzwoniłem to Pani poleciła mi czekać aż proces zamówień zacznie dzialac). Wziąłem na allegro, i odczucia 100% pozytywne. Dobrze wydane pieniądze. ostatnio jeździłem w duzym wietrze, to jak już się rozgrzałem musiałem zdejmować bo było mi za gorąco. Ogólnie świetna opcja na wiatr i na krótkie odcinki, bądź zamiast bluzy jak się zrobi ciepłej. Dzięki za polecenie tego produktu, sam też polecam 1
Rekomendowane odpowiedzi