Skocz do zawartości

Mongoose Valiant - górski włóczęga

remigiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dwa lata temu zapragnąłem mieć fulla. Postanowiłem że go złożę. Chciałem,raczej musiałem to zrobić budżetowo.Ale jakieś granice są.       W grę wchodziły koła 26, co już ułatwiło zadanie.Szukałem najpierw ramy oczywiście,oglądałem różności. Będąc w znanym mi sklepie(we Wrocławiu),wiszą tam ramy absolutnie nie pasujące do obecnych standardów. I jedną z nich kupiłem,Mongoose Valiant,   wisiała12 lat,pomyślałem,pięć stów za w sumie nówkę. Tak więc w sumie to składak. Widelec Rock Shox Dart 3 ,wiekowy lecz w pełni sprawny. Nowy kupiłem damper też Rock Shox,powietrzny,najprostrzy jaki był w Harfie Harrysona. Napęd 2X9,korba pierwotnie na trzy blaty,ale pomyślałem to nie jest rower do bicia rekordów prędkości,i jako trzeci blat wstawiłem zajechany tyle że wcześniej zeszlifowałem zęby. Korba na kwadrat(BCD 104 , 22z,32z). Przerzutka z przodu Deore. Przerzutka z tyłu STX RC, kaseta 9s, dokładnie jaka nie pamiętam,łańcuch jakiś KMC. Manetki,od tylnej Deore, od przedniej zwykła najtańsza Shimanoska wajcha bez indeksu. Kierownica Zoom 700 mm, mostek Zoom 54mm. Hamulce hydrauliczne Magura MT4.Tarcze przód 180 SLX ,tył 160 jakaś ;)  Tylne koło z obręczą DT Swiss,piasta Shimano. Przednie koło założyłem dla z piastą D7,chyba niedostępna na polskim rynku,jest z dynamem 6V/3W na łożyskach maszynowych,przyda się jakby trzeba było podładować telefon na szlaku :)  Jeździ mi się tym naprawdę fajnie,jako że potrzebowałem coś do jazdy po szlakach w celach turystycznych rower spisuje się znakomicie. Obecnie z przodu jest już czarna obręcz.

20160507_100506.jpg

Edytowane przez remigiusz
  • Pomógł 1
Opublikowano

Fajna ta rama, w tej cenie to sam bym łyknął :) Ile masz skoku z tyłu?

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze mówiąc to niewiem. Ale to zmierzę. 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, remigiusz napisał:

Szczerze mówiąc to niewiem. Ale to zmierzę. 

Dnia 2.05.2017 o 12:20, Kuboll napisał:

Fajna ta rama, w tej cenie to sam bym łyknął :) Ile masz skoku z tyłu?

pozdrawiam

Wujek google mówi tak: 4.0" - 6.0" adjustable travel

Edytowane przez Gość