Marcin1990 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witam, co uważacie na temat tego roweru? https://www.planetx.co.uk/i/q/EBPXPCER7000/planet-x-pro-carbon-evo-shimano-r7000-carbon-road-bike Cena razem z transportem to niecałe 5k PLN. Szukałem szosy karbonowej z osprzętem minimum 105, przejrzałem już dziesiątki pozycji w polsce i zagranicą i ten póki co wydaje mi się najlepszy. Mam jedynie obawy co do zamawiania z zagranicy, czy przesyłka bezpiecznie do mnie dotrze, co w przypadku gdy będą jakieś wady fabryczne, co z serwisem gwarancyjnym? Czy Planet X ma serwis w Polsce? Proszę o pomoc osoby które zamawiały z UK i mają jakieś doświadczenie w tym temacie. Dodatkowe pytanie, czy rozmiar L będzie odpowiedni dla wzrostu 182cm? Z góry dziękuję za pomoc
M.C Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Ja zamawiałem z ChainReactionCycles, więc mogę podzielić się uwagami (zapewne każdy sklep ma inne warunki). Rower przyszedł do mnie dobrze zapakowany, każda część taka jak rura podsiodłowa, widły, górna rura itp. wszystko było owinięte bąbelkami. Rower przyszedł w stanie idealnym, oprócz tego że było coś nie tak z widelcem i hamulców nie dało się ustawić/dokręcić dobrze. Sklep wymienił mi rower na nowy (po odesłaniu, wysłali nowy bez pytań). Więc jeżeli chodzi o transport to mogę powiedzieć, że jest to dosyć bezpieczne. 1
macko1 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Twój post namieszał mi bo również rozglądam się za szosa i byłem nastawiony na Rose Pro Sl na Tiagrze ale dwa rowery mi dały do zastanowienia: https://www.planetx.co.uk/i/q/CBHOLSPRIV22/holdsworth-super-professional-sram-rival-22-road-bike https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXPCERIV22/planet-x-pro-carbon-evo-sram-rival-22-road-bike
Marcin1990 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zrezygnowałem z zakupu po przeczytaniu kilku opinii na temat sklepu. Ludzie mieszkający w UK, nawet korzystający ze sklepu stacjonarnego mają problemy z reklamacjami, gwarancją czy kontaktem więc pomimo fajnych propozycji odpuściłem sobie, za duże ryzyko.
jacur Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Cześć, Planet X ma opinie dobrego obrandowanego chińskiego carbonu. Troche ludzi na tym śmiga, w Polsce może nie jest aż tak popularne. Ja z racji potrzeby wymiany ramy zdecydowałem się zamówić sam frameset Carbon Evo Pro. Zamówiony 18.04, przyszedł 24.04. Bardzo dobrze zabezpieczony, bąbelki karton żadnych problemów. Kurier DHL. Płaciłem kartą kredytową. Co do ramy zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Ładnie wykonana żadnych widocznych skaz czy pęknięć. Lakier super połyskuje, leciutka wręcz jak wydmuszka w porównaniu z poprzednią stalową ramą. Przerzucam graty ze starego roweru i będzie koazk! Ja mam 195cm wzrostu więc rozmiar XL w najszybszym kolorze Oczywiście są to rowery budżetowe zobaczymy co to warte i jak się spisuje w trasie. Myślę jednak że cena/jakość nie do pobicia jak za nowy sprzęt. Geometria też fajnie unowocześniona względem Planet X Pro Carbon. Bardziej sporotwa i agresywna po zdjęciach. Na razie na internecie mało ludzi na tym jeździ bo to w miarę nowy model. Jeśli chodzi o obsługę to ja nie potwierdzam negatywnych opinii. Miałem cały czas informacje na mejla o statusie realizacji zamówienia. Miałem link do śledzenia przesyłki w DHL. Miałem jedno pytanie to po 20min. już mi odpowiedzieli na chacie. Nie wiem jak wyglądają reklamacje/zwroty u nich. Ja na razie jestem bardzo zadowolony. Ramka się super prezentuje, już nie mogę się doczekać wrażeń z jazdy.
ludojad Opublikowano 8 Lipca 2019 Opublikowano 8 Lipca 2019 Hej, Z racji tego, że post dobrze się zindexował w Googlach dodam swoją opinię. Złożyłem już chyba ponad 10 PX i Vinner i nigdy nie miałem problemów z jakością czy wysyłką. Kontakt przez email natychmiastowy. Jeśli chodzi o gwarancję to też nie słyszałem o problemach, co więcej jak kupisz u nich ramę i się rozwalisz to możesz ją kupić drugi raz za pół ceny. Zawsze znajdziesz jakieś negatywne komentarze bo obrót na wyspach mają spory. Jakie są więc wady? Z moich obserwacji to: Brak prestiżu i luzacki marketing z bardzo suchymi żartami na oficjalnym fb. Malowanie typu mat bardziej podatne na zarysowania. Gwint supportu dość delikatny. Nie to, że puści czy go łatwo przekręcić, ale trzeba uważać by nie wkręcić go krzywo. Czasem niedokladny opis. Przykładowo zdjęcie poglądowe na kołach Vison 35, a w spec i rzeczywistości Fulcrum Racing Sport. Po za tym polecam z czystym sumieniem
Rekomendowane odpowiedzi