Skocz do zawartości

wymiana pressfit na inny suport?

kolokolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, posiadam w swoim rowerze suport typu pressfit, jednak z racji na trudność obsługi nie jestem fanem takiego rozwiązania. I tu moje pytanie: czy jest możliwość wymiany takiego suportu, np. za pomocą jakiegoś adaptera - tak żeby pasował do mufy, na inny rodzaj suportu? 

Opublikowano

Mufa nie posiada gwintu więc wkręcany odpada
Jedyne wyjście kupić ninja Token i wtedy zapomnisz i tym że masz presfit

Opublikowano

Są na rynku "adaptery" umożliwiające przejście z PF na gwint.

Opublikowano

Tak, ale taki adapter nadal będzie pressfitem :P

Ja zrobiłem sobie taki przyrządzik z pręta gwintowanego, podkładek, nakrętek, rurki i pierścienia segera. Bez problemu można wyciskać łożyska bez ruszania misek. Jeżeli chcę wyjąć miski i przeczyścić suport to po wyjęciu łożysk wychodzą bez najmniejszego problemu. 

Tyle się słyszy, że pressfit be, ale ja problemów z nim nie mam. Serwis z takim przyrządem jest banalnie prosty. Wiadomo, nie tak prosty jak przy suporcie wkręcanym, ale na tyle łatwy, że szkoda kasy na montaż Tokena Ninja

• Lubię to! 2
Opublikowano

Teoretycznie tak ale jak ja miałem shimano presfit ciągle strzelał czeszczało aż postanowiłem wymienić na ninja Token
Decyzja była najbardziej trafna i polecam ten wkład suportu
Po wkreceniu w ramę jest naprawdę solidny

Opublikowano

Również za każdym razem polecę Token Ninja, nazwa śmieszna ale suport bardzo dobry, cichy-żadnych trzasków bo jest wkręcony. bardzo płynnie pracuje i w razie co bardzo prosty z demontażu.