Skocz do zawartości

Koła do Cannondale Supersix evo 105. Jakie wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w planach zakup supersix evo 2016 na osprzecie tiagra 4700 dokladnie taki jak na zdjeciu numer 3 i podrasowanie go odrobine zeby przypominal rower na zdjeciu pierwszym.

Napewno bedzie biala owijka i bialo czarne siodelko poniewaz uwazam ze pasuje do tej ramy wusmienicie. No i osprzet tez pewnie bedzie 105 5800 czarny.

Dylemat ktory mam jednakze to kola...bo te wysokoprofilowe karbony prezentuja sie niezle, tylko po prostu nie stac mnie na takie firmowki, wiec jesli zdecyduje sie na cos podobnego to bedzie toraczej cos z Chin...marki krzak.

Alternatywa jaka mi sie nasuwa to uzywanie mavic ksyrium sls jak na zalaczonym zdjeciu. Tez sa czarnobiale...i w sumie na wyspach jest troche wietrznie wiec te wysokoprofilowe obrecze moga sie dawac we znaki.

Co myslicie na temat tego projektu? wszelkie propozycje mile widziane.

supersix.jpg 1467549156-12.jpg 16780344_10154570757734735_260689618_n.jpg

• Pomógł 1
Opublikowano

fajny projekt ale nie szedlbym w uzywane kola albo no name od chinola, obczaj jeszcze Zipp 30 Clincher nie sa drogie I dosyc fajne albo Reynolds Assault Carbon SLG SE ale tu troszke wiecej trzeba dac

Opublikowano (edytowane)

Chińczyki 50mm, pod szytkę, bazaltowa powierzchnia hamowania, piasty PowerWay (używa ich Reynolds i chyba Easton), gwarancja 2 lata. Od września 2016 przebieg 6.000 km. Zero problemów i zużycia, jeden z kolegów z Lublina sprzedaje, przełajowiec. Używa tych kół na zawodach w ekstremalnych warunkach. Cena za komplet z tego co się orientuję, coś około 2,7 kzł. Ma też pod oponkę. 

34394243576_5c5317498e_z.jpg

Dnia 1.05.2017 o 18:57, kielbtomcl7 napisał:

wiec te wysokoprofilowe obrecze moga sie dawac we znaki

Trochę miota ale bez przesady. Da się spokojnie opanować przy bocznym wietrze nawet 70-80 km/h. Uczucie jakby był kapeć, nic strasznego. 

Edytowane przez Wojtek_S
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dzieki za sugestie, rowerek zakupiony i czekam na dostawe:) 

Co do kol to zdecydowalem sie jednak na razie nie inwestowac w karbon, zakupilem shimano ultegra 6800 w promocyjnej cenie £220,a jesli finanse i zona na to pozwola pomyslimy moze o jakims upgradzie kolek na przyszly sezon;)

Dnia 5/14/2017 o 22:09, ludojad napisał:

A może Vsion team 35?

ladnie wygladaja i rozsadna cena ale troszeczke ciezkie moim zdaniem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie przyjemy ścigacz, ale te czarne maty to jednak nie dla mnie ;)

Coś nie mogę się do nich przekonać a moda na nie jest ;)

Opublikowano
Dnia 7/14/2017 o 10:28, Stryjek napisał:

Ogólnie przyjemy ścigacz, ale te czarne maty to jednak nie dla mnie ;)

Coś nie mogę się do nich przekonać a moda na nie jest ;)

Zalezy od gustu, myslalem jeszcze nad blyszczacym czarnym z odcieniami szarego ale zostalo na matowym;) 

W sumie to efekt koncowy bedzie troche inny niz mialo byc poczatkowo ale moze nawet na lepiej....

IMG_20170712_210358.jpg
  • Pomógł 1