kukula0308 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Witam czy ktos używał lub używa takich manetek przełajowych? Jeśli tak to jak się spisują? Dzieki Edytowane 19 Grudnia 2018 przez kukula0308
nctrns Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Miałem, nie korzystałem prawie wcale, bo wolę jazdę na łapach. Zabierały mi tylko miejsce na kierownicy. Mam koleżankę, która bardzo to rozwiązanie lubi, bo często jeździ z rękami na prostej części kierownicy i lubi móc zahamować z tego chwytu. Co do samej sprawności, teoretycznie trochę zwiększa opór na głównych klamkach i lekko zmniejsza siłę hamowania. To pierwsze w zasadzie mogę potwierdzić, tego drugiego nie zauważyłem.
seraph Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) Może to trochę zależy od szerokości barków (rozstawu rąk) i dlatego kobieta chętniej ich używa. Ja środkowego chwytu używam zupełnie sporadycznie raczej tylko na najprostszych odcinkach żeby na chwilę się rozluźnić, a hamować trzymając kierownicę tak blisko mostka to sobie w ogóle nie wyobrażam. Jak jeździsz dużo i czujesz, że Ci ich brakuje to załóż, ale jak pytasz o nie bo się przymierzasz do baranka i boisz się hamowania to radziłbym się wstrzymać, bo jest bardzo duża szansa, że będą tylko ozdobą. Edytowane 19 Grudnia 2018 przez seraph
Rekomendowane odpowiedzi