GordonFrey Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Shimano! Od niedawna jestem posiadaczem gravela i szukam jakichś w miarę łatwych zimowych ścieżek w Krakowie lub okolicach na 1-2h przejażdżki, żeby obywać się z maszyną przed wiosną. Co byście polecili? Wolałbym unikać asfaltu i ścieżek w mieście ze względu na warunki aktualnie panujące. Mieszkam na Bronowicach, ale mogę pakować rower do auta i gdzieś dojechać. Niestety nie poznałem gravelowych ścieżek jak jeszcze pogoda na to pozwalała :-(.
Puncu Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zwiedzaj Las Wolski, gravelem ogarniesz
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ewentualnie jak chcesz bardziej płasko niż w Lasku Wolskim, to zasuwaj do Puszczy Niepolomickiej. Dużo fajnych szutrów na czystym powietrzu, tyle, że płasko jak na stole. Jak nie chcesz tam dojeżdżać rowerem, spokojnie można podrzucić tam rower autem - jest gdzie zaparkować i ruszać dalej.
taki_jeden Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Lasy tynieckie są jeszcze całkiem spoko, ale tam akurat z czystością powietrza to różnie bywa. W puszczy jest lepiej, ale już jak wyjedziesz z niej to jest dramat. Możesz też obrać przeciwny kierunek i jechać stronę Ojcowa, tyle tylko że tam więcej asfaltu niż szutru ale jest za to bardzo przyjemnie
bbc Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Mozna tez na zachod. Lasy w okolicach Alwerni (caly Garb Tenczynski) sa bardzo przyjemne. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
KonZi Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) odgrzeję kotleta polecam okolice kombinatu, portu rzecznego, ewentualnie przylasek rusiecki i WTR w stronę Niepołomic po wale lub za wałem w stronę rzeki no i okolice Brzegów, nie jest może zbyt kręto i raczej płasko ale jest to jakieś urozmajcenie Edytowane 23 Stycznia 2019 przez KonZi
Rekomendowane odpowiedzi