Arbi Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Chciałbym Wam przedstawić mojego crossa, którego kupiłem w zeszłym roku dokładnie za 997 zł z przeznaczeniem do szeroko pojętej rekreacji. Osprzęt w jaki został wyposażony jest raczej z niskiej bądź średniej półki, ale jak na moje potrzeby w zupelności wystarczający. MINUSY - przede wszystkim koła z plasteliny (szybko się pocentrowaly pod moją wagą) - siodełko, takie trochę kanapowe, ale po kilkunastu kilometrach powodowało ból w kroczu - waga, nie mam jak go zważyć, ale do najlżejszych nie należy - brak blokady amortyzatora przedniego PLUSY - jakość/cena (poza drobnymi niuansami powyżej to bardzo fajny rowerek) - dość szybki i uniwersalny - aluminiowa rama z wewnętrznym prowadzeniem linek - atrakcyjny wygląd (moja subiektywna opinia) MODYFIKACJE Na pierwszy ogień poszła sztyca plus siodełko. Zdecydowałem się na karbonową sztycę firmy PRO, natomiast siodełko to selle Italia sls z dziurą. Kolejnym etapem była zmiana kół. Zależało mi na piastach Novateca, gdyż krążą o nich bardzo dobre opinie. Kolega PrzeLuka (pozdrawiam) polecił mi koła za całkiem dobre pieniądze na obręczach Rodi. Wyglądają na solidne i pierwsze wrażenie mam bardzo pozytywne, ale zobaczymy jak się sprawdzą po większym przebiegu. PLANY W planach mam wymianę kierownicy na prostą, prawdopodobnie też karbonową. Opony na jakieś firmowe, tylko jeszcze trochę dojadę obecne. Może kiedyś amortyzator na taki z blokadą i zintegrowaną korbę i nic mi więcej do szczęścia nie trzeba. Może ktoś nie widzi sensu pakowania kasy w taki rower, ale mi takie drobne modyfikacje sprawiają kupę frajdy.
rysib Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Arbi, napisz coś więcej o kołach i cenie. Pzdr. Rysiek.
Arbi Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 9 godzin temu, rysib napisał: Arbi, napisz coś więcej o kołach i cenie. Pzdr. Rysiek. Koła z aukcji http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6764024848 na piastach Novateca, szprychach Sapim i obręczach Rodi. Białe lub czarne do wyboru. Ja jestem zadowolony, ale do pełnej oceny potrzebuje więcej km, a pogoda póki co nie sprzyja. 1
rysib Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Oj nie sprzyja, już chyba lepiej na Islandii się jeździło Danielskiemu. ? PS dzieki za info.
marekctr Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Ładny białasek szkoda, że kiera i mostek nie pod kolor
rysib Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dnia 18.06.2017 o 22:06, marekctr napisał: Ładny białasek szkoda I nawet piosenka jest o nim
Rekomendowane odpowiedzi