kantor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Cześć!Mam pytanie!Miał ktoś może podobny przypadek jak u mnie że dolna część wysuwanego elementu dostała luzu w skutek lekkiego zdeformowana lub wytracia lakieru?Podczas normalnej jazdy sztycę oczywiście mam wyciągniętą na maxa. Ostatnio zauważyłem, że siodełko ma luz osiowy lekko na boki (to normalne, wymogi niejako technologiczne) ale też lekko przód tył. Rozkręciłem wszytsko a tu okazuje się, że sztyca jak pokazane jest na zdjęciu jest lekko wytarta i w tym miejscu czuć leciutko pod pałacem wgłębienie. Pierścień który jest przecięty i służy jako stabilizator tego na całej powierzchni jest ok natomiast na dole ma luzik więc, lekko zeszlifowalem te przecięcie aby mógł się bardziej ścisnąć dokręcając go tą "nakrętką" z uszczelką kurzowa czy jaka ona tam nie jest;) Miał ktoś z takim przypadkiem do czynienia czy tylko stało się to oczywiście mi grubasowi? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ares Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Z tego co mi wiadomo to nie rzadki przypadek bo ta sztyca ma sporo wad niestety. Nie napisałeś z którego roku ta sztyca o to istotna sprawa. Zajrzyj na fora enduro bo tam jest od groma informacji z walki z przypadłościami tej sztycy.
kantor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Sztyca z mojego rowera czyli 2016. Jak się będzie pogarszać to wtedy się coś będzie tworzyć ślusarsko a jak to nic nie da to się wymoeni na coś innego:(Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi