jobitko Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 W tym temacie rozmawiamy o swoich sposobach na regeneracje po treningach lub zawodach.
MZoltowski Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ode mnie klika rzeczy : 1. Nawodnienie. Często podczas zawodów się po prostu odwadniamy - napoje izotoniczne to podstawa. Piwo jest super, choć im słabsze tym lepsze, a najlepsze bezalkoholowe 2. Jedzenie. Węgle, węgle, węgle i trochę białka, pełnowartościowy posiłek bez śmieci po treningu/zawodach. Zastrzegam, że nie jestem na redukcji. 3. Kompresja. Na mnie działa. 4. Po prostu odpoczynek. Po bardzo długich i ciężkich treningach czy zawodach nie rozciągam się, bez masażu, po prostu odpoczynek - najlepiej drzemka jeśli mamy na to czas. Sen jest dobry na wszystko! 1
Justyna Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Po mocnych startach bądź treningach czasem jest potrzebna dłuższa przerwa , szczególnie jeśli człowiek zajedzie się w przysłowiowego trupa to i dzień leżenia nie wystarczy :-) ja mam niestety tendencję do bagatelizowania tej konieczności . Ile Wy wypoczywacie po bardzo mocnym wysiłku ? Nigdy nie zapominam o nawodnieniu i jedzeniu ( czasem już w trakcie treningu czy startu ) a na pewno na mecie. Od koryta się nie odrywam
RainbowHunterPL Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Ja po 234 km jednego dnia tydzień do siebie dochodziłem ale wtedy popełniłem masę błędów
revolta1 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jedzenie i odpoczynek Wegle .aminokwasy .bialko .sen .
Evelyn Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Posiłek regeneracyjny, zimny prysznic, drzemka lub... obowiązki domowe.
artfal Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 W szeroko pojętej regeneracji stawiam na zdrowe odżywianie i suplementację ( zostało mi po trenowaniu sportów siłowych ). W 90 % moje posiłki są pełnowartościowe i z wyliczonymi makroskładnikami. Dodatkowo biorę witaminy ( ogólny kompleks, witamina C, Omega 3 ), po każdym treningu biorę kreatynę i BCAA. Oczywiście staram się też dobrze sypiać jednak w miesiącu około 7 nocy pracuję więc często sen mam rozregulowany.
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Mi, oprócz niektórych wymienionych powyżej sposobów, o dziwo całkiem dobrze w ramach regeneracji porowerowej robi inny wysiłek - pływanie. Spokojne, przynajmniej dużo spokojniejsze niż zazwyczaj, niemal rekreacyjnie pływanie, całkiem nieźle pozwala uspokoić mięśnie i porozciągać to i owo.
MadOnion Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Rozjazd w tlenie, masaż, rozciąganie, uzupełnienie węgli, białka, BCAA, warzywa, owoce, woda mineralna. Dobrze wpływa zimna i ciepła woda na mięśnie i przepływ krwi. Sen. Regeneracja i piwo to zły kierunek. 1
Rekomendowane odpowiedzi