Skocz do zawartości

Jaki hamulce hydrauliczne do 200zł?

Fillip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam pary hamulców hydraulicznych do 200zł (w sensie od razu z przodu i z tyłu). Chce wymienić zamiast moich hamulców mechanicznych, na tarczach 160mm. Wiem, że ciężko o takie ale używałbym ich do dirtu i stuntu. Znajdą się jakieś?

Opublikowano

Za 200 zl nie znajdziesz przyzwoitych hydraulicznych hebli. 

Nastepnym razem polecam skorzystać z funkcji "szukaj" w prawym górnym rogu.

Opublikowano

Za 200 nówki to jeden, SLX do dirtu da radę, m315 do dirtu nooo ja bym nie polecił ale fakt za tą kasę nic sienie wyrwie sensownego jak chodzi o parę hebli. Niestety chcesz mieć czym hamować i to dobrze to płać :D takie realia naszego świata są niestety.

Opublikowano

No dokładnie, albo dołoży i kupi porządne albo kupi m315 i za tydzień będzie kolejny wpis na forum, że jest kolega Fillip niezadowolony z hamulców m315 lub jak zwiększyć ich siłę hamowania.

To tak samo jak szukanie roweru XC za 1000 złotych ;D 

Opublikowano

Możesz za 400 zł kupić slx na olx
Z roweru używanego lub wystawowego

Opublikowano

A już troche droższe Tekro Gemini były by dobre?

Opublikowano

Słyszałem o tych heblach, parę razy gdzieś je "macałem'' chyba w decathlonie, i szczerze to nic specjalnego, moooże jakby dać jakieś dobre klocki i duże tarcze to może coś by było z nich, nie mniej do Deorek czy SLX się na pewno nie umywają.

Opublikowano

To w końcu dirt czy stunt, bo różnica jest ogromna

Opublikowano

Czy ta deorka w dobrej cenie z alledrogo ma regulacje odlegosci klamki od kierownicy , cz yak zalize tarcze 180 i adapter na 180 mm to bedzie hamowalo?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Każdy hamulec a raczej klamka ma regulację klamki, zaś tylko te od Deorki w górę mają jeszcze możliwość regulacji skoku klamki zanim zacisną się klocki na tarczy, nazywa się to free stroke.

Opublikowano

Czyli m6000 beda to mialy ?

Czyli m6000 beda to mialy ?

Tzn free stroke ?

Opublikowano (edytowane)

Moja pomyłka, free stroke czyli regulacja skoku klamki jest dopiero w SLX czy to  M675 czy M7000 w górę.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano

No właśnie po Twoim tekście próbowałem znaleźć u siebie jakąś śrubkę do free stroke i nic nie znalazłem mam M6000

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.12.2018 o 00:30, Fillip napisał:

Szukam pary hamulców hydraulicznych do 200zł (w sensie od razu z przodu i z tyłu). Chce wymienić zamiast moich hamulców mechanicznych, na tarczach 160mm. Wiem, że ciężko o takie ale używałbym ich do dirtu i stuntu. Znajdą się jakieś?

Hej

Kupilem nowy rower i bede wywalał z nigo hamulce a mam zamontowane BR-365. Jakbys był zainteresowany to pisz do tego bede miał do sprzedania tarcze 180 i 160 Center lock.

Edytowane przez Krzaq
błedy
Opublikowano

Napisz Koledze Fillip'owi PW. Albo daj ogłoszenie w dziale "sprzedam" :)

Opublikowano
32 minuty temu, Krzaq napisał:

Hej

Kupilem nowy rower i bede wywalał z nigo hamulce a mam zamontowane BR-365. Jakbys był zainteresowany to pisz do tego bede miał do sprzedania tarcze 180 i 160 Center lock.

Dzięki za oferte, ale już mam upatrzone lepsze hamulce w troche wyższej cenie. ;)

Opublikowano

To super że znalazłeś :) a pochwal się co to będzie.

Opublikowano
37 minut temu, Krzaq napisał:

To super że znalazłeś :) a pochwal się co to będzie.

Pomyślałem, że dołoże i od razu kupie se jakieś lepsze i wybrałem deore m6000. Tak se zaszalałem. ;D

Opublikowano

Hehe też będę kupował deorki. W jakiej cenie znalazłeś bo ja znalazłem na sbike.pl za 419 zł komplet