grzegorzw Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 Dzieki za komentarz, jeszcze wyczytalem ze M nie ma sygnalow dzwiekowych tylko same wibracje..V to jednak spora inwestycja. ja szukam zegarka bardziej pod rower w przyszlosci rowniez pod pomiar mocy, to na czym najbardziej mi zalezy to trwning w oparciu o kadencje i moc i z tego co widze to w Polar Flow nie mozna tak konfigurować treningow interwalowych a w garmin connect jest ta opcja. 735 w zestawie z pasek hr teraz w dobrych cenach chodzą. Sprawdze jak działa ta nakłdka na strave bo też mnie interesuje pomiar wszystkich aktywnosci. 4 godziny temu, skraburski napisał: Miałem Vantage M i po dwóch tygodniach przesiadłem się na 735. Sama strona polara ok, ale dużym minusem było to że nie mogłem wgrywać treningów z innych platform. W M nie odpowiadała mi klamerka w pasku, w V jest normalna, aczkolwiek pasek można wymienić. Na pewno Garmin jest bardziej rozbudowany i można go mocniej skonfigurować pod siebie. Co ciekawe po kolejnych 2 tyg przesiadłem się na 935 ze względu na bardziej rozbudowane algorytmy firstbeat oraz barometr. Dodam jeszcze, ze w Garminie podoba mi sie running dynamics, polar tego nie ma a to jednak pozwala monitorowac kilka dodatkowych parametrow biegu + pomiar mocy w przypadku 935 czy fenixa 5. W garminie uzywam paska ant+ ktory moge laczyc jednoczesnie z moim licznikiem rowerowym (wahoo bolt) i zegarkiem, lub z ergowioslami i zegarkiem dzieki czemu zegarkiem rejestruje ten sam puls. Wiem, ze moglbym kupic polara H10, ktory nadaje dwa razy BT ale i tak nie mialbym running dynamics. Niestety chyba na ten moment nie istnieje zegarek, ktory poprawnie rejestrowalby wszystkie typu treningow i na ich podstawie wyliczal obciazenie, wzrost formy, etc. Dobrze, że mozna sie wspierac wtyczka Elevate do stravy lub trainingpeaks, ale chcialbym miec to wszystko w aplikacji, ktora dostarcza garmin lub polar.
majk now Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 W dniu 15.02.2019 o 12:59, Marcin Kwita napisał: Już ok. Są trasy, powrót do punktu startu, powiadomienia z telefonu. Dodano nowe okienko ze snem gdzie samemu można sobie zakończyć sen z rana. Są przypomnienia a propos testu ortostatycznego. No i ślad się chyba poprawił bo wcześniej była tragedia. Mam Pytanie odnośnie "pikania", głownie mam na myśli alerty interwałowe w VantageV, czy są podobnie jak w v800 czy m400 czyli 3 krótkie i jedno długie na końcu? Dla mnie jest to najważniejsza cecha zegarka. Z góry dzięki!
Marcin Kwita Opublikowano 12 Września 2019 Autor Opublikowano 12 Września 2019 W dniu 10.09.2019 o 12:12, majk now napisał: Mam Pytanie odnośnie "pikania", głownie mam na myśli alerty interwałowe w VantageV, czy są podobnie jak w v800 czy m400 czyli 3 krótkie i jedno długie na końcu? Dla mnie jest to najważniejsza cecha zegarka. Z góry dzięki! Popytaj na forum na FB bo ja nie kojarzę jakoś tego w tej chwili. Coś mi pika i drga ale jak to nie pamiętam. Na pewno zauważalnie bo wiem kiedy mam odpalić Nitro
spidelli Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Wybaczcie wykopaliska ale czy jest możliwe przerzucenie dotychczasowych aktywności z Garmin Connect do Polar Flow? Dzięki!
skraburski Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Można za pomoca aplikacji SyncMyTracks, ale niestety nie przeliczają się obciążenia treningowe Jedyne co to widać treningi, ich czas i dystanse. Jeśli ktoś zna sposób na wgranie treningu do polar flow tak żeby obciążenia się przeliczyły to niech da znać.
dfq Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) W ogóle Polar to sobie robi jakieś jaja żeby nie można było zaimportować jakiegoś .GPXa czy TCXa z treningu czy jazdy. Zamkniety ekosystem. Rozwiązanie to wrzucać z tych wszystkich platform (Polar, Garmin, Sigma, Wahoo itp) dane na Strave. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez dfq
skraburski Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Najlepszy jest TraingPeaks, szkoda tylko że taki drogi na szczęście do stravy jest elevate ale sporty mniej popularne jak np wiosła już nie są tak dobrze obsługiwane.
Łukasz_P Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 110 dolców z kodem 25% za rok, to nie ma dramatu
skraburski Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 To juz chyba wolalbym za 169$ kupic WKO5 i nie trzeba juz placic co rok, a funkcjonalnoscia bije na glowe wszystko. Super jest tez goldencheetach ale niestety nie ma fajnego trybu multisport Mozna uzywac na zasadzie trackowania tętna, czyli tak jak w polarze czy garminie.
spidelli Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Siedziałem na aplikacji Runtastic i rowerowej Road Bike, miałem tam trochę treningów, kilkanaście z nich na tętnie z pasa i kilka na czujniku kadencji, trudno to nazwać obciążeniami. Po prostu szkoda mi tego, po zmianie polityki Runtastic/Adidas przerzuciłem dane do Garmin Connect bo miałem chwilę Forerunnera ale się zepsuł. Szukam nowego zegarka ale już nie od Garmina - raczej Polar, może Suunto... W zasadzie chcę rejestrować przyszłe treningi nowym zegarkiem ale te stare chciałbym zrzucić i zarchiwizować, skoro nie wyszło z Garminem to może w Polar Flow... Ważne, żeby się chociaż dystanse zliczyły w podziale na dyscypliny (bieg, rower i łażenie). Dzięki Edyta: A jak jest z Suunto? Oni mają jakiś bajzel teraz bo zamykają Movescounta. Ewentualnie - gdzie zrzucić cały dotychczasowy dorobek - albo na jakiś serwer albo czym komfortowo przeglądać pliki .gpx/.tcx? Mam jednak pewne ograniczenia - linux na kompie i ajfon.... Edytowane 7 Grudnia 2019 przez spidelli
spidelli Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Faktycznie, SyncMyTracks robi robotę. Zrzuciłem z GC na PF swoje stare aktywności. Jest odległość, jest tętno. Więcej mi nie potrzeba. Kupiłem Vantage M i jest ok, chociaż tylko z nim biegam. Ale czujnik kadencji Bontragera wykrył. Zimą biegam, wiosną może dokupię licznik do roweru.
radek9999 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Niestety mój zegarek Polar Vantage M zepsuł się po 1,5 roku i Polar mi nie uznał gwarancji. Zapraszam do obejrzenia materiału:https://www.youtube.com/watch?v=PQcsdZYSCds Pozdrawiam Radek Edytowane 18 Czerwca 2020 przez radek9999
nctrns Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Kiepska sprawa. Ale myślę, że roszczenie gwarancyjne odrzucił po prostu polski dystrybutor, a nie sam Polar. Zgaduję, że w Niemczech czy Norwegii wymienili by zegarek z pocałowaniem ręki, niezależnie od tego gdzie był kupiony.
Krzychuuu9 Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 Czy mając czujnik tętna wahoo tickr X będzie problem ze sparowaniem z polarem vantage M?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi