Skocz do zawartości

Jaki zestaw linek Jagwire czy Shimano ?

buquiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich z moim pierwszym postem 

Co sadzicie o takich zestawach linek i pancerzy z Jagwire ? Macie jakieś doświadczenia z nimi ?

http://jagwire.com/p...ts/road-pro-kit

Można taki zestw wyrwać za 140 zł a nawet i taniej więc całkiem przyzwoicie

Jak ma sie jakość pancerzy Shimano SP41 do Jagwire LEX-SL i hamulcowy Shimano SLR do Jagwire KEB-SL

Edytowane przez buquiet
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakość podobnie z przewagą na Jagwire.   Zauważ, że pancerz hamulcowy Jagwire KEB-SL  jest nieściśliwy ( Compressionless Brake Housing ).

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam Jagwire Elite w wersji MTB na dwóch rowerach i nie narzekam. Zestawu Dura Ace nie miałam, więc nie porównam, ale z Jagwire jestem zadowolona.

Opublikowano

Też mam Jagwire MTB i jestem zadowolony, chociaż dużej różnicy w porównaniu z tańszymi pancerzami nie zauważyłem

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja nie polecam XTR'owych lub jak kto woli Dura Ace'owych linek powlekanych, ten polimer się rwie, strzępi się, i zapycha w lince, lepsze są już takie do XT bez polimeru. Dla mnie polimer jest dla zawodowców, gdzie nie muszą się martwić o pracę sprzętu tylko serwisant wymienia co kilka wyścigów, jeśli ten Elite Jagwire są bez polimeru bierz, na pewno lepsze będą niż te linki Shiamno polimerowe.

Opublikowano

Tak, MTB Elite Sealed posiada linki szlifowane i powlekane. Nie zaobserwowałem po dłuższym czasie żeby polimer odchodził od linki w środku pancerza, ale poza nim już tak.

Zaletą tego zestawu jest jednak to, że można zapomnieć o wymianie pancerzy. Wystarczy wymienić samą rurkę, która kosztuje kilka PLN i ewentualnie linki na nierdzewne szlifowane jak już te z zestawu zaczną się strzępić.