Remik92 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Witam. Czy przerzutka RD m6000 gs będzie kompatybilna z kaseta 11-36? Wyczytałem ze dedykowana jest pod kasetę 11-42. Zastanawiam sie czy nie będzie problemów przy obsłudze kasety 11-36 Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Tak obsłuży, więcej problemów byś mógł mieć z 11-42 niż 11-36 Oczywiście trzeba dobrze wyregulować przerzutkę ale to chyba logiczne. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Kruk Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 @Remik92Poczytaj trochę na forum, bo niektórzy pisali, że Shadow gorzej działa na kasetach z małym zakresem. Chodzi o to, że kółko przerzutki powinno być 15 mm od zębów największej koronki i jak zmienisz kasetę to zakresu regulacji śruba B Może zabraknąć.Nie wiem, czy da się tak ustawić tę przerzutkę (może się da). Natomiast jeżeli się nie da i przeżutka będzie w dalszej odległości to coś mi świta, że pisali, że wtedy zacznie gorzej pracować. Akurat mam założoną tę przerzutkę i jeżeli chcesz to mogę sprawdzić ile maksymalnie da się ją przybliżyć śrubą B.Można przeliczyć jaka jest średnica zębatki 42 i 36 i na podstawie obu tych informacji da się sprawdzić czy starczy zakresu do obniżenia. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Generalnie jak przerzutka dedykowana jest do kasety 11_42 to bez problemu ogarnie 11_36 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi