Skocz do zawartości

TACX czy Elite

Danielo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się nad wyborem trenażera smart i sporo czytałem na temat problemów z Tacx flow smart więc zastanawiam się nad ELITE EVO chyba, że ktoś poleci jeszcze coś innego chcę wydać max 1500 zł.

Godzinę temu, Danielo napisał:

Witam zastanawiam się nad wyborem trenażera smart i sporo czytałem na temat problemów z Tacx flow smart więc zastanawiam się nad ELITE EVO chyba, że ktoś poleci jeszcze coś innego chcę wydać max 1500 zł.

Elite Evo to trenażer interaktywny i jest to wersja hipermarketowa Rampy o gorszych parametrach. Ja mam Rampe i jestem bardzo zadowolony

33 minuty temu, Danielo napisał:

Hm czyli musiałbym szukać  gdzieś w dobrej cenie rampy a ten evo, jest dużo gorszy niz rampa lub lepszy od flow. Kładę nacisk na smart gdyż chce jeździć na zwifcie

33 minuty temu, Danielo napisał:

Hm czyli musiałbym szukać  gdzieś w dobrej cenie rampy a ten evo, jest dużo gorszy niz rampa lub lepszy od flow. Kładę nacisk na smart gdyż chce jeździć na zwifcie

Smart to komunikacja jednokierunkowa, interaktywny to komunikacja dwukierunkowa. Na stronie Zwift'a znajdziesz listę kompatybilnych trenażerów.

https://support.zwift.com/en_us/which-trainers-does-zwift-support-By_k0JHQ

Edytowane przez janek69
Jarosław Okonkowski

Ja mam Tacx flow smart 2-gi sezon. Jest w pełni kompatybilny ze zwiftem - zarówno przesyła jak i odbiera dane... nie jest to komunikacja jednokierunkowa.

Nie mam z nim na razie żadnych problemów.

Pozdrawiam

P.S. A tak z ciekawości jakie to złe opinie o Tacx flow czytałeś?

Jarosław Okonkowski

No po przeczytaniu tych komentarzy z Decathlonu aż się boję teraz docisnąć mój trenażer.

Może u mnie chodzi tylko z tego względu, że mam ftp na poziomie 250W i moje treningi rzadko wychodzą ponad 400W.

A może mam szczęście do egzemplarza.

Teraz żałuję, że trafiłem na ten temat... mam lęki ;)

3 godziny temu, Jarosław Okonkowski napisał:

No po przeczytaniu tych komentarzy z Decathlonu aż się boję teraz docisnąć mój trenażer.

Może u mnie chodzi tylko z tego względu, że mam ftp na poziomie 250W i moje treningi rzadko wychodzą ponad 400W.

A może mam szczęście do egzemplarza.

Teraz żałuję, że trafiłem na ten temat... mam lęki ;)

Ja kupiłam Tacxa  i teraz przez dwa lata to niech się Decathlon martwi ;)

Też mam Tacx Flow już 2gi sezon i na razie nic się złego nie dzieje. Ale może nie doświadczyłem takich problemów jak w opiniach na Deca bo nie używam łączność BT tylko ANT+ (mam antenę w kompie) i nie generuje średniej mocy większej jak 250W. Do normalnej jazdy i robienia bazy czy treningu cardio wystarcza w zupełności ten sprzęt...

• 2 miesiące temu...

Zajechałem kolejnego Tacxa Flow. Zaczął terkotać. Problem dość powszechny, ale nie będę się bawił w naprawianie samodzielne. Jutro pewnie go zawiozę na reklamację. Tym razem nie chcę nowego, zabieram kasę, dołożę trochę $$$ i wezmę coś z trochę wyższej półki.

• 4 tygodnie później...