Skocz do zawartości

Brak łączności Bkool Smart Pro2 - ZWIFT

wojtas96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Koleżanki i Koledzy,

Mam pewien rodzaju problem ze swoim trenażerem, robiłem trening wszystko było okej zaś na drugi dzień chcę połączyć się z trenażerem i ANT+ nie wyłapuje mi w ogolę trenażera jest to problem bo nie ma automatycznej kontroli obciążenia i trzeba przerzutkami zmieniać co jest trochę uciążliwe jak człowiek się przyzwyczaił do innych udogodnień. Łącze się w zwifcie przez BT i wyłapuje czujnik mocy wyłącznie, zaś przez ANT+ łapie mi garminowskie czujniki kadencji i tętna - zaś controllable zostaje nie wykryte. Co robić? Jestem załamany... Trenażer defacto działa ale chodzi jak pies z kulawa noga (nie ujmując psu).

Pozdrawiam i dziękuje za merytoryczne odpowiedzi! o7o

https://zapodaj.net/7deb371aeb723.png.html <<< TUTAJ PODGLĄD ZE ZWIFTA - widoczny brak połaczenia z kontrolerem. 

Opublikowano

Wyjaśniony - komputer miał połączenie BT nie przez aplikacje do trenażera i występował konflikt. 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej, odgrzewam kotleta. 

Mam trenażer bkool smart pro 2 i chciałem zacząć przygodę ze Zwiftem ale występuje problem. Zwift widzi trenażer ale tylko czujnik kadencji i czujnik mocy, nie ma natomiast Controllable. Połączenie przez bluetooth. Niby działa ale Zwift nie zmienia obciążenia trenażera. 

Opublikowano
21 godzin temu, Marcin_b91 napisał:

Hej, odgrzewam kotleta. 

Mam trenażer bkool smart pro 2 i chciałem zacząć przygodę ze Zwiftem ale występuje problem. Zwift widzi trenażer ale tylko czujnik kadencji i czujnik mocy, nie ma natomiast Controllable. Połączenie przez bluetooth. Niby działa ale Zwift nie zmienia obciążenia trenażera. 

Próbowałeś przełączyć się na ANT+? Miałem podobnie z zewnętrznym czujnikiem kadencji, na bluetooth ni rusz dopiero ANT+ zadziałało . 

Opublikowano

No właśnie zewnętrznej kadencji i pulsometru też nie widzi. Już zamówiłem ant+ (oryginalny zgubiłem 🙈) i jutro będę testował.