Moro Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Cześć, ostatnio kupiłem rower Specialized Demo 8 2010 rok i mam pytanie odnośnie zmiany piasty. Jak dobrać piastę aby pasowała? Rower ma kasetę 9 rzędów. Koło rozmiar 26". Zależy mi aby głośno cykała, coś mniej więcej jak Hope Pro Evo II Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Moro
Kkaaeell Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Piaste dobierasz pod szerokosc widelek w ramie. A bebebek na kasete 7-11 jest uniwersalny chyba ze posiadasz kasete sram'a xd.
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Szerokość powinna być 135x10Wystarczy poszukać w specyfikacjiMożesz też wyjąć koło i np dla pewności zmierzyć sobie piastę
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 W 2010 boost jeszcze chyba nie było, więc wymiar podał Ci już @piter614 ale jeśli chcesz ją wymieniać tylko "dla szpanu" to polecam samodzielnie poszperać po necie jak "przerobić" obecną, bo szkoda pieniędzy chyba że "szpan" jest ważniejszy. P.S. Typ i wymiar osi też musi się zgadzać.
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Specyfikacja twojego roweru https://www.vitalmtb.com/product/guide/Bikes,3/Specialized/Demo-8-II,133
Rekomendowane odpowiedzi