Skocz do zawartości

maska chroniaca przed wiatrem i mrozem, nie antysmogowa

LuckyLuk

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, LuckyLuk napisał:

Mam zamiar kupić coś na początek co by chroniło przed wiatrem jak i mrozem oraz nie utrudniało za nadto oddychania. Ktoś używał czegoś takiego?

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7656142611

Ogólnie ciężki temat. Największym problemem jest skraplanie się pary wodnej. Ostatnio założyłem antysmogową ale bez filtrów czyli była dziurawa jak sito. Wytrzymałem chyba 20 min. Twarz była cała mokra. Ta maska z linku może i jest dobra ale dla tych co stoją na mrozie.

Ja od ostatniej zimy jeżdżę w goglach. Zasłaniają dużą dolną cześć czoła, górną twarzy, nos zasłonięty w całości tylko dziurki wystają. Dodatkową zaletą jest to, że oczy nie łzawią. 

Nie myślałeś o kominiarce?

Wyprobuje, ale mam wrazenie, ze bede mial problemy z oddychaniem. Niby zima juz sie nie jezdzi ze zbyt wysoka intensywnoscia, ale mimo to. No chyba, ze sie okaze, ze ujemne temperatury to juz nie dla mnie... A o masce smogowej tez myslalem

Wysłane z Tapatalka

Ja mam kominiarce Brubeck
Używam na głowę czapkę termiczną 4F
Mam też komin z membraną wind stop używana awaryjnie gdy zaskoczy mnie wiatr
Mam też ta maskę co wkleiłeś w pierwszym poście, zapinana jest na rzepy z tyłu napaliłem się na nią ale kupiłem na Aliexpress za 10 zł więc nie majątek
Jeździłem w niej w 5amtym roku ale nie jest to jakaś rewelacja, jak pisał kolega wyżej lepiej no gdybyś poszedł na spacer do lasu w niej to ok by się sprawdziła
Ale na rower nie za bardzo zbyt paruje organizm i ona się nie nadaje no chyba żeby było z - 20 to pewnie by się sprawdziła
Nie powiem bo dwa lata temu jeździłem w - 18w niej i było ciepło, mankament jej taki ze nie przylega dobrze do twarzy bo się zsuwa, trzeba ją poprawiać
Lepiej kupić komin który będzie dopasowany lub kominiarke
Tutaj masz trochę drogie ale jak masz siano może sobie coś sprawisz i będziesz zadowolony
https://internetstores.intstmail.com/pub/cc?_ri_=X0Gzc2X%3DYQpglLjHJlYQGozfohzfUvdAm6zczfAch13HzfOinFsza8dKgiTmBEczei6BO9GbvWusXGVXtpKX%3DSTTUCWRC&_ei_=EjBMoVY1rhx8irv0_bME6xPb-Pfk1F7CGN2dSZHZMLB7PtXl3Tj7g6Cf43C5Q0VAD_pZcooLjU2gYeYFyQspUJo4Ne-VJVhMPYZ_6uV1lSI2qYgDCj5Y76e9nQnCO66qYjUMQDhyCstF0cVkdgOwtyv1Nw92z5Jz2IrvdF037TcLoc3MrrNH5GjL2DhhYYY3SUQ3zv4mNVpyzhhLvM.
Maja spory wybór nawet z gore tex

• 1 rok później...

Chciałbym odświeżyć temat masek. Pojawiło się coś fajnego na rynku?  Osobiście na ten moment używam kominiarki dla piłkarzy i odziwo sprawuje się znakomicie ale niedługo stanie się za ciepła. Możecie polecić coś co ochroni przed silnymi wiatrami i nie zużyje się po miesiącu? 

nike-komin-na-szyje-nk-strike-snood-unisex-akcesoria-narciarskie-czarny-bq5832-013_3.jpg