Jarosław Okonkowski Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam, poszukuję pojemnego power banku (powyżej 15k mAh). Interesuje mnie przede wszystkim dobra jakość i trwałość. Szukam rad od osób z własnym doświadczeniem. Jakie macie doświadczenia z urządzeniami wyposażonymi w panele słoneczne?
RowerowyEkspert Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Bierz coś powyżej 5000 mAh nie ma sensu kupować. Najlepiej coś od Xiaomi.
Puncu Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Mam taki: https://www.morele.net/powerbank-powerneed-sunen-power-bank-8000mah-z-panelem-solarnym-0-95w-zielony-s8000g-868437/ Ładuje telefony, pokazuje stan naładowania, ładuje się od światła, ma kilka wyjść i wbudowaną latarkę Ogólnie polecam.
Jarosław Okonkowski Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Możesz coś wiecej powiedzieć o tym łądowaniu od światła? Jaki czas jest potrzebny do naładowania od zera, czy musi być pełne słońce czy wystarczy słoneczko zza chmurek?
Puncu Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Szczerze mówiąc to nigdy nie testowałem. Zazwyczaj jak go nie używam to leży na parapecie i się ładuje, a jak jadę w trasę to wisi na plecaku gotowy do użycia.
dfq Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dajcie sobie siana z tymi panelami solarnymi. To są gadźety. Żeby solar przyzwoicie ładował to musi być sporych rozmiarów i panele renomowanej firmy. Np takie coś : https://www.androidguys.com/reviews/accessory-reviews/blitzwolf-20w-solar-panel-charger-review/ Co do powerbanków - polecam Xiaomi - raz a dobrze. Od paru lat mam takie 3. https://swiatbaterii.pl/869-power-bank-xiaomi 1
piotr.solek Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) Jak masz laptopa takich producentów, jak HP lub Dell, to sprawdź ich ofertę. Mają power banki o pojemności powyżej 18k mAh i oprócz laptopa mogą postawić na nogi (dwa np u mnie gopro + 6'' smartfon) inne urządzenia. Ja akurat mam tego . Edytowane 19 Grudnia 2018 przez piotr.solek 1
Medzamir Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Cześć. Jak myślicie - power bank czy pakiet baterii? Już tłumaczę. Mam lampkę SolarStorm X3 oryginalny pakiet 4 baterii padł, sklecony przez kumpla z 6 ogniw dogorywa i potrzebuję czegoś nowego. Widzę, że można kupić nawet 27 000mAh a to daje więcej niż to co mam. Oczywiście posługuję się tym co na papierze bo w rzeczywistości bywa różnie. Ogniwo LG kosztuje u mnie 30 zł (jak inne to nie wiem, koleś mówił, że rozbiórkowe l laptopów można znaleźć taniej) do tego elektronika, której w oryginalnych pakietach z chin nie ma. Te power banki mają zabezpieczenia? Jak składać z 6 sztuk to cena już jest wyższa. Pozostałby mi tylko kabel - obciąłbym oryginalny i dał wtyczkę usb, oraz problem z jakimś etui ale coś się pewnie uszyje z "kodury". Widziałem też na Alle takie co mają ponad 50 000mAh i można na nich niby auto odpalić. 350 zeta - warte to takiej kasy?
Mike_sti Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 powerbank taki polecany to xiaomi 2c niby 20000 mAh ale realnie ma około 13tys. w cenie około 80-90 zł chyba najlepszy. a przy okazji wykorzystasz sobie do ładowania czegoś innego 1
Rekomendowane odpowiedzi