Skocz do zawartości

Jedna opona do trenażera na dwa rowery

Papynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Prawdopodonie niedługo stanę się po raz pierwszy właścicielem trenażera i zaczne przygodę z kręceniem w domu. Chciałbym zapytać Was, czy opona do trenażera 700x25c lub 700x23c, będzie pasować zarówno do szosy (tutaj odpowiedź brzmi na pewno tak. Obręcz ETRTO 622x15), jak i roweru crossowego (w nim obecnie jest opona 700x38c. Obręcz ETRTO 622x19)?

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu zapiąłbym szosę do trenażera a crossa zostawił, żeby w razie ładnej pogody pośmigać outdoor. 

Opublikowano

Tak, to byłoby najbardziej rozsądne, ale powiedzmy że żyje w dwóch miejscach na raz i rowery są w innych miastach. Stąd cały problem. Bez tego nie zadawałbym pytania. :D

Opublikowano

Skoro tutaj mam zielone światło, to z dętką w crossie nie będzie żadnych problemów? Nie wiem dokładnie jaka tam jest, po prostu jakaś pasująca do tej szerokości opony. 

Opublikowano

To jak będziesz zabierał ze sobą trenażer i oponę, to już zabierz od razu rower 😅

A tak serio jeśli w jednym z tych miejsc będziesz kręcił sporadycznie, to na tym rowerze bym leciał na normalnej oponie. Mam trenażer trzeci sezon i dopiero pierwszy raz kupilem oponę na trenażer, bo po prostu szkoda mi GP4000. Na crossie może nie będzie się tak zużywać?

Opublikowano

Kup rolkę z oporem, lepiej na tym wyjdziesz..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trenażer jaki kupię to Novo Force 8.  

Zastanawiałem się czy w ogóle taka opona jest potrzebna, bo wydawało mi się że to tylko kolejny sposób na to żeby wyciągnąć od nas trochę kasy. Ale chyba jednak jest więcej argumentów za tym żeby coś takiego mieć, mniejszy hałas, rolka będzie czysta i opony zw dłużej wytrzymują (ale na nich mi w sumie nie zależy).

Opublikowano (edytowane)

U mnie jest tak samo cicho. Ale Conti strasznie się sypie. Więc syf w domu i szkoda opony za 1XX zł. 

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano

A jaki masz trenażer? W rolkę nie wżera się guma?

Opublikowano

Bo o to się w sumie bałem najwięcej, że rolka będzie w złym stanie tzn. zrobi się czarna od opony.

Opublikowano

Przejedź rowerem po jasnej podłodze. Myślę, że ślad nie będzie mniejszy 😉

Opublikowano

Nie wątpię. :D ale z drugiej strony zależy mi żeby zachować sprzęt w jak najlepszym stanie w razie późniejszej odsprzedaży.

Opublikowano

Kolego, kup rolkę z oporem. Nie będziesz musiał zmieniać opon, stawiasz na niej rowert takie, jakie są, wozisz tylko rolkę. Z taką Quick Motion haratniesz spoko do 800W, a wygoda jazdy nie porównywalna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Przez rolkę z oporem.masz na myśli trenażer rolkowy, czy coś innego? :D

Opublikowano

Tak, trenażer rolkowy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Decyzja zapadła na Novo Force. Akurat mam do odkupienia w dobrej cenie.

Opublikowano

To już lepiej kup koło z oponą..

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka