singielnasinglu Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam Mam problem z moim amortyzatorem. Dokładnie chodzi o SR Suntour XCR Air. Mianowicie dolne golenie zacieły się w górnych. Rozebrałęm amor prawie całkowicie tylko nie mogę goleni rozdzielić. Biłem młotkiem ale nic to nie dało. Nie rusza sie ani w góre, ani w dół. Macie może jakiś pomysł jak to rozdzielić?
singielnasinglu Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 To nie jest kwestia tego ze on się "zapiekł". Coś go w środku blokuje :(
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Jak "zerwałeś" połączenie dolne lagi popychacze tlumika i sprężny to powinien dać się rozebrać bez problemu. Napisz do @ACTIVIA, bo ja nie mam pomyslu co to może być. A zapytam jeszcze w jakich okolicznościach Ci się amor zblokował? Edytowane 27 Listopada 2018 przez Gość
singielnasinglu Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Opublikowano 28 Listopada 2018 Właśnie powinno... Przy normalnej jeździe amortyzator zjechał w dół i już nie wrócił.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Sugeruję oddać do serwisu amorek na przegląd, ale wcześniej skoro zjechał, a to powietrzniak napompować komorę powietrzną i sprawdzić czy trzyma, bo wygląda na to, że się rozszczelniła.
singielnasinglu Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Opublikowano 28 Listopada 2018 Komora jest szczelna sprawdzałem
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Czort jeden wie... Przez kompa to ja nie jestem w stanie tego stwierdzić. Skoro wszystko jest rozkręcone amor powinien dać rozłożyć. Wstaw fotki co tam z niego wykręciłeś.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 2 godziny temu, singielnasinglu napisał: Komora jest szczelna sprawdzałem Gdyby powietrze było w komorze to by się nie "utopił" i tak został, tak na mój rozum.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Powietrze z jednej komory przedostalo się do drugiej też tak może być dlatego został w doleKomora powietrzna działa jak tłok w siłowniku gdy uszczelnienie stwardnienie np powietrze pod wpływem dużego nacisku może przejść z jednej strony na drugą tak na mój rozmuJednak dlaczego nie możesz rozebrać 🧐Dodaj zdjęcia co rozebraleś to się zobaczy nie ma tam nic skomplikowaneg
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 "druga komora" nie jest szczelna. powietrze poszłoby w dolne lagi amor pracowałby tylko z oporem tłumika. Jeśli obydwie śrubki od spod wykręcone i "stuknięte" młoteczkiem to tez nie mam pomysłu do jest grane. Chyba ze kolega odkręcił od góry komorę i tłumik tylko...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 41 minut temu, piter614 napisał: Powietrze z jednej komory przedostalo się do drugiej też tak może być dlatego został w dole Teoretycznie w dual air wykonalne ale w tak prostym amorze jak XCR mamy coś w stylu solo air a sprężyna negatywna jest zwykła stalowa 🙂 Sam ciekaw jestem przyczyny. Zdjęcia bez tego nie da rady.
Gość Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 2 godziny temu, piter614 napisał: Powietrze z jednej komory przedostalo się do drugiej też tak może być dlatego został w dole Komora powietrzna działa jak tłok w siłowniku gdy uszczelnienie stwardnienie np powietrze pod wpływem dużego nacisku może przejść z jednej strony na drugą tak na mój rozmu Jednak dlaczego nie możesz rozebrać 🧐Dodaj zdjęcia co rozebraleś to się zobaczy nie ma tam nic skomplikowaneg W XCR nie ma dwóch komór powietrznych mój drogi, nie ta półka cenowa. @ACTIVIA podpowiecie coś koledze @singielnasinglu
ACTIVIA Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 A czy kolega po odkręceniu dolnych śrub odbił te popychacze od dolnych lag Na tym dziale http://activia.sgl.pl/filmy/ jest film z tytułem Zmiana Skoku. Obejrzyj go i będziesz widział jak odbija się popychacze 1
Rekomendowane odpowiedzi