OskarSkutnik Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Cześć. Kupiłem orginalny Tacx T1708 adapter na sztywną oś lecz okazalo sie ze ma zły gwint a wymiary dobre co mnie zmylilo i zjechalem ten adapter. A kolejnych 150 zl nie zamierzam na to wydawać a więc jak zrobić taki adapter samemu? Ma ktoś jakieś pomysły? Ktoś coś kombinowal? Oś o średnicy 12. To jest ten afapter ze zjechaną śrubą.^ Adapter potrzebny do roweru Merida Big Nine 500 Lite (górala) i do trenażera Tacx Booster Edytowane 27 Listopada 2018 przez OskarSkutnik
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Przegwintuj może uda się uratować. Jesli nie przegwintuj na mniejszą średnice i dobierz nakrętkę. Musiałeś się wykazać dużym samozaparciem, żeby tak to zajechać...
Antyszprycha Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 1 godzinę temu, OskarSkutnik napisał: Cześć. Kupiłem orginalny Tacx T1708 adapter na sztywną oś lecz okazalo sie ze ma zły gwint a wymiary dobre co mnie zmylilo i zjechalem ten adapter. A kolejnych 150 zl nie zamierzam na to wydawać a więc jak zrobić taki adapter samemu? Ma ktoś jakieś pomysły? Ktoś coś kombinowal? Oś o średnicy 12. To jest ten afapter ze zjechaną śrubą.^ Adapter potrzebny do roweru Merida Big Nine 500 Lite (górala) i do trenażera Tacx Booster Ja mam taki na sprzedaż, użyty kilka razy i leży, gdybyś chciał to moglibyśmy się dogadać o ile taki Tobie odpowiada ! 80 zł z wysyłką paczkomatem
OskarSkutnik Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Ogl nwm jak sprwadzić czy gwint odpowiedni. Ma ktoś wiedze zeby określic jaki ja mam gwint? Wysle zdj orginalnej sztywnej osi Edytowane 27 Listopada 2018 przez OskarSkutnik
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Najłatwiejszy sposób spróbuj nakręcić nakrętkę zwykłą ze śruby Wtedy będziesz wiedział czy to jest gwint potocznie nazywany zwykły czy metryczny ,nie wygląda na gwint drobnozwojowy Edytowane 27 Listopada 2018 przez Gość
OskarSkutnik Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Wlasnie nie jest to gwint zwykły bo ten adapter jest standardowy i ma za duży rozstaw więc moze jednak drobnozwojowy. A jak się dowiem jaki gwint to jak to wykonać Edytowane 27 Listopada 2018 przez OskarSkutnik
Rekomendowane odpowiedzi