Skocz do zawartości

Adapter do Trenażera- Jak zrobić samemu?

OskarSkutnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Kupiłem orginalny Tacx T1708 adapter na sztywną oś lecz okazalo sie ze ma zły gwint a wymiary dobre co mnie zmylilo i zjechalem ten adapter. A kolejnych 150 zl nie zamierzam na to wydawać a więc jak zrobić taki adapter samemu? Ma ktoś jakieś pomysły? Ktoś coś kombinowal? Oś o średnicy 12.

20181127_071519.jpg

To jest ten afapter ze zjechaną śrubą.^

Adapter potrzebny do roweru Merida Big Nine 500 Lite (górala) i do trenażera Tacx Booster

Edytowane przez OskarSkutnik
Opublikowano

Przegwintuj może uda się uratować. Jesli nie przegwintuj na mniejszą średnice i dobierz nakrętkę. Musiałeś się wykazać dużym samozaparciem, żeby tak to zajechać...

Opublikowano
1 godzinę temu, OskarSkutnik napisał:

Cześć. Kupiłem orginalny Tacx T1708 adapter na sztywną oś lecz okazalo sie ze ma zły gwint a wymiary dobre co mnie zmylilo i zjechalem ten adapter. A kolejnych 150 zl nie zamierzam na to wydawać a więc jak zrobić taki adapter samemu? Ma ktoś jakieś pomysły? Ktoś coś kombinowal? Oś o średnicy 12.

20181127_071519.jpg

To jest ten afapter ze zjechaną śrubą.^

Adapter potrzebny do roweru Merida Big Nine 500 Lite (górala) i do trenażera Tacx Booster

Ja mam taki na sprzedaż, użyty kilka razy i leży, gdybyś chciał to moglibyśmy się dogadać o ile taki Tobie odpowiada ! 80 zł z wysyłką paczkomatem

Zrzut ekranu 2018-11-27 o 09.15.31.jpg
Opublikowano (edytowane)

Ogl nwm jak sprwadzić czy gwint odpowiedni. Ma ktoś wiedze zeby określic jaki ja mam gwint? Wysle zdj orginalnej sztywnej osi

received_890452301343195.jpeg received_2160256840895962.jpeg Edytowane przez OskarSkutnik
Opublikowano (edytowane)

Najłatwiejszy sposób spróbuj nakręcić nakrętkę zwykłą ze śruby

Wtedy będziesz wiedział czy to jest gwint potocznie nazywany zwykły czy metryczny ,nie wygląda na gwint drobnozwojowy  

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Wlasnie nie jest to gwint zwykły bo ten adapter jest standardowy i ma za duży rozstaw więc moze jednak drobnozwojowy. A jak się dowiem jaki gwint to jak to wykonać

Edytowane przez OskarSkutnik