willeman Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Witam, jestem tutaj nowy, ale skladam rower Transition covert 2, chyba z 2012 roku. zakupilem takowa rame i probuje poskladac. mam korbe i suport jak w temacie, skladam z jedna podkladka od strony blatow, i ruszajac korba ma bicie, tzn rusza sie gora dol bok w bok jakies 0.5mm. z drugiej strony nie dociagne korby do konca bo juz sie nie da i zostaje jakis dystans ok 3-4mm. czy powinna byc jakas podkladka miedzy blatami a suportem i czy jak dociagne drugie ramie to powinno byc to na sztywno??
Fenthin Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Musisz zmienić korbę lub suport. GXP nie jest kompatybilne z HT2.
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 8 godzin temu, Fenthin napisał: Musisz zmienić korbę lub suport. GXP nie jest kompatybilne z HT2. Średnica osi zdaje się ta sama, ale dokładnie, to są dwa różne standardy dwóch różnych producentów.
Fenthin Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 I tak, i nie. Przez większość długości faktycznie ma 24mm, ale fragment pod lewe łożysko ma już 22mm.
Gość Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Co pierniczycie miałem korbę GX eagle i suport bb-mt800 i to to samo pasuje jak ulał
willeman Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 wiec jaki suport by tam wlozyc?? lub czy jakies podkladki powinny byc? nawet jak nie dam zadnego dysansu pod suport jak to zalecane to dopychajac do konca i tak ma bicie na stronie bez blatow.
Fenthin Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Proste. Suport w systemie GXP. Czy to oryginalny Sram, czy - moim zdaniem lepsza opcja - zamiennik marek takich jak Accent czy Token. I nie zdziw się, jeśli po montażu zostanie szpara między prawym ramieniem a miską. Nie próbuj dodawać podkładek czy jakoś inaczej tego niwelować. To zupełnie normalne. 1 godzinę temu, Pucmen napisał: Co pierniczycie miałem korbę GX eagle i suport bb-mt800 i to to samo pasuje jak ulał Rzeczywiście, identyczne Kompletnie nie widać różnicy i przejścia z 24 na 22mm w GXP... Edytowane 27 Listopada 2018 przez Fenthin
willeman Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 Dziękuję, znalazlem takie tulejki redukujace wlasnie do systemu gxp. Szkoda byloby nowy suport wymieniac.
Fenthin Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Faktycznie, są takie tulejki. Zapomniałem o nich. I to ma prawo działać.
Rekomendowane odpowiedzi