Zigfir Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Licznik Cateye Padrone Smart + (CC-SC100B) w założeniach to całkiem sympatyczny sprzęt bezprzewodowo współpracujący z czujnikami po bluetooth-u (pomiar kadencji, mocy, HR [np z paska Polara]). Spory podświetlany i konfigurowalny ekran z kilkoma stronami i do kompletu kupa typowych danych które można wyświetlić - średnie plus wartości maksymalne. W tym nachylenie terenu działające w dowolnym punkcie bez zadania trasy. Ma uproszczoną nawigację pokazującą kierunek do zadanego na mapce w aplikacji celu ale wygoda tego rozwiązania jest dyskusyjna. Przydała by mu się jeszcze temperatura rzeczywista ale niestety nie ma. Część opcji działa tylko w trybie współpracy z aplikacją na smartfonie. Niestety ale właśnie ta współpraca właśnie mi kuleje. Tak się złożyło, że w tym tygodniu zmieniłem baterie bo pokazywał ich wyładowanie. Jednocześnie pojawiła się też aktualizacja programu na smartfonie dosłownie kilka dni temu. Nie wiem co mu zaszkodziło ale dziś po 9 km licznik zaczął się nagle rozłączać i łączyć ze smartfonem pozostając w działaniu raptem przez kilka minut. Jest ktoś na forum kto ma ten licznik i jeździł po ostatniej aktualizacji? Edyta I: Wczoraj sprawdziłem baterie w liczniku. Niby nowe ale miały 2,98v (dziś 3,048). Na wszelki wypadek wymieniłem. Do tego soft od licznika dodałem do wyjątków odnośnie oszczędzania energii w ustawieniach smartfona (wydaje misie, że kiedyś już chyba tam był ale się zbył pewnie po aktualizacji jakiejś) i go uruchomiłem ponownie. Dziś w łagodniejszych warunkach pogodowych (5-9stopnie, w piątek termometr wskazywał 3) przez 70km licznik działał jak należy. Ciekawe czy przypadkiem nie szkodzi mu temperatura - pojeździmy zobaczymy . Edyta II: Po kolejnym wypadzie mogę odpowiedzieć sam sobie. Moje wczesniejsze podejrzenia się sprawdziły. Licznik nie lubi zimna. Już po 3 kilometrach przy -2 stopniach zaczął rozłącza się ze smartfonem. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Zigfir
Zigfir Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Wczoraj sprawdziłem baterie w liczniku. Niby nowe ale miały 2,98v (dziś 3,048). Na wszelki wypadek wymieniłem. Do tego soft od licznika dodałem do wyjątków odnośnie oszczędzania energii w ustawieniach smartfona (wydaje misie, że kiedyś już chyba tam był ale się zbył pewnie po aktualizacji jakiejś) i go uruchomiłem ponownie. Dziś w łagodniejszych warunkach pogodowych (5-9stopnie, w piątek termometr wskazywał 3) przez 70km licznik działał jak należy. Ciekawe czy przypadkiem nie szkodzi mu temperatura - pojeździmy zobaczymy . Po dzisiejszym wypadzie mogę odpowiedzieć sam sobie. Moje wczesniejsze podejrzenia się sprawdziły. Licznik ne lubi zimna. Już po 3 kilometrach przy -2 stopniach zaczął rozłącza się ze smartfonem. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Zigfir
Antyszprycha Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 1 godzinę temu, Zigfir napisał: Po dzisiejszym wypadzie mogę odpowiedzieć sam sobie. Moje wczesniejsze podejrzenia się sprawdziły. Licznik ne lubi zimna. Już po 3 kilometrach przy -2 stopniach zaczął rozłącza się ze smartfonem. Nie pisz posta pod postem, używaj Edycji
Rekomendowane odpowiedzi