mariuszm Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Hej Przymierzam się do zakupu długich spodni na zimę. Obecnie jeżdżę nadal w szortach plus nogawki, ale przy -5 stopniach moje kolana odczuwają już chłodek po 30-40 minutach jazdy; łydki i uda się ciepłe, ale kolana gorzej. Podobają mi się spodnie Rogelli Fobello (mają też dobre opinie, a samą markę znam i cenię), długie z szelkami. To moje pierwsze spodnie z szelkami i zastanawiam się czy bardziej kierować się rozmiarem wg wzrostu czy obwodu pasa? Nie mam jeszcze fit sylwetki i wzrostowo wpadam w L a objętościowo 😀 w XL, wg rozmiarówki firmy Rogelli. Zastanawiam się tylko czy XL nie będzie dla mnie za duże na długość i szelki będą latały, a nogawki za długie. Czy może brać mniejszy, bo te portki są na tyle elastyczne i rozciągliwe, że spokojnie w nie wejdę? Ja mam 177cm i 94cm w pasie, a rozmiarówka Rogelli przy tych portkach podaje dla L wzrost 175-182 i w pasie 84-88cm, a dla XL - wzrost 180-186cm a pas - 88-94cm.
CoolBreeze Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 W dniu 21.11.2018 o 21:29, mariuszm napisał: Hej Przymierzam się do zakupu długich spodni na zimę. Obecnie jeżdżę nadal w szortach plus nogawki, ale przy -5 stopniach moje kolana odczuwają już chłodek po 30-40 minutach jazdy; łydki i uda się ciepłe, ale kolana gorzej. Podobają mi się spodnie Rogelli Fobello (mają też dobre opinie, a samą markę znam i cenię), długie z szelkami. To moje pierwsze spodnie z szelkami i zastanawiam się czy bardziej kierować się rozmiarem wg wzrostu czy obwodu pasa? Nie mam jeszcze fit sylwetki i wzrostowo wpadam w L a objętościowo 😀 w XL, wg rozmiarówki firmy Rogelli. Zastanawiam się tylko czy XL nie będzie dla mnie za duże na długość i szelki będą latały, a nogawki za długie. Czy może brać mniejszy, bo te portki są na tyle elastyczne i rozciągliwe, że spokojnie w nie wejdę? Ja mam 177cm i 94cm w pasie, a rozmiarówka Rogelli przy tych portkach podaje dla L wzrost 175-182 i w pasie 84-88cm, a dla XL - wzrost 180-186cm a pas - 88-94cm. Cześć, i jak tam udało się dokonać zakupu? Też mi fobello chodzą po głowie, a rozterki rozmiarowe mam podobne do twoich.
revolta1 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mam kurtke rogelli i bluze . nosze ogolnie wszystko L lub XL . a rzeczy rogelli XXL . tak wiec ....
tomek70 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 hello. Dzisiejszy trening z kumplami w przejściowym deszczu zmusił mnie to poszukiwań spodni z membraną. Kurtka Rogelli Ublado z membrana dała radę . 1,5h godziny w mżawce i deszczu. Natomiast spodnie mam zimowe, ale przemokły . Co prawda nie było zimno ale taki dyskomfort (mokro)w kolanach było . Także chętnie przyłączę się do poszukiwań .
CoolBreeze Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mam kurtke rogelli i bluze . nosze ogolnie wszystko L lub XL . a rzeczy rogelli XXL . tak wiec ....Kurtka kurtką (dobrze wiedzieć jak to z rozmiarem w Rogelli jest), ale jak ma się sprawa że spodniami...?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Moze podobnie trzeba rozmiar wiekszy brac No ale najlepiej przymierzyc sprawdzic wiadomo
Łukasz_P Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ja mam Rogelli Fondo, które swoją drogą bardzo polecam. Przy 170cm/82kg mam rozmiar M. Są lekko za długie, ale wciskam nogi w nie na styk, a są mało rozciągliwe.
Rekomendowane odpowiedzi