Skocz do zawartości

Formula

Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, czy jest na forum ktoś używając hamulców formula. Najbardziej interesuje mnie model The One. Mam pytanie czy jest sens bawić się w takie hamulce?

Opublikowano

Heble raczej mniej popularne nie mniej wyglądają solidnie. Na dobór Hamulców do swojego rumaka ma wpływ wiele czynnik, siła hamowania, modulacja, ilość tłoczków w zacisku, waga, prostota serwisu, dostępność części zamiennych. Najpierw musisz sam sobie odpowiedzieć czego szukasz i czy za pieniądze za hamulce zaproponowane przez Ciebie nie znajdzie się u konkurencji czego lepszego-odpowiedniejszego. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja śmigam obecnie na T1 i  poprzednio też na The One Formuli. Jest sens się w nie bawić . Po pierwsze niezawodność , po drugie gigantyczna moc nawet Sainty wymiękają do nich. Po trzecie bardzo niska waga. Po czwarte ogromne możliwości regulacji. Po piąte łatwo się na nich zabić po przesiadce np . z Shimano.  Co do modulacji osoby które się przesiadają z innych cherlawych hebli narzekają ,że nie ma modulacji. Jest to efekt gigantycznej mocy, a modulacja jest tylko trzeba się przyzwyczaić ,że operujemy jednym paluszkiem. Ktoś po przesiadce ciśnie całą "ręką" i jest efekt katapulty. Powiem szczerze ,że innych hebli nie uznaję a jeździłem na wielu innych.Co do części i serwisu kiedyś Gregorio w Wiśle się w nie bawił. Ja serwis czyli co roczną wymianę płynu i klocków robię sam. Części jest kupa na ebaju

Edytowane przez pecio
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam formuly... Naprawdę dobre hamulce ! Niestety ja miałem wadę fabryczną w zacisku i mi się finalnie złamał więc kupuje nowe . Na twoim miejscu bym je kupił