Skocz do zawartości

Sztyca regulowana-Bez miejsca na nią?

Devilek na Earth s3

Rekomendowane odpowiedzi

Devilek na Earth s3
Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem Krossa Earth s3, w którym chciałbym zamontować sztycę regulowaną, ale jest jeden problem nie ma żadnego możliwego prowadzenia linki wewnątrz ramy, a koniecznie chciałbym sztycę na manetkę. Czy zrobienie wiertarką otworu w tylniej części ramy osłabi konstrukcje roweru czy poszukać rozwiązania na tak zwaną "Wajche miłości" bo o ile się orientuje wystarczy włożyć sztyce jak każdą inną. Czy wywiercenie otworu ramy stanie się problemem chodzi o to, żeby nie pękała. Zdjęcia na profilu przy dolnym wachaczu!

Opublikowano

Kup sztyce z zewnętrznym prowadzeniem linki. Wtedy linka wychodzi od góry a nie od dołu sztycy ;)

Opublikowano
31 minut temu, Devilek na Earth s3 napisał:

Czy zrobienie wiertarką otworu w tylniej części ramy osłabi konstrukcje roweru czy poszukać rozwiązania na tak zwaną "Wajche miłości" bo o ile się orientuje wystarczy włożyć sztyce jak każdą inną. Czy wywiercenie otworu ramy stanie się problemem chodzi o to, żeby nie pękała. Zdjęcia na profilu przy dolnym wachaczu!

Wszystko jest do zrobienia tylko pytanie o konkrety. Ja bym Ci radził dopytać jakiegoś szpeca w jaki sposób technicznie puścić taki przewód. Masa ludzi wierciła w swoich ramach i nic się nie dzieje. Trzeba to zrobić z głową w odpowiednim miejscu i tyle kłopotu. Byle z dala od spawów i krawędzi nie prostych gdzie nastąpił proces rozprężania materiału. 

W kwestii samej sztycy to idąc za pomysłem kup sobie coś solidnego typu KS Eten Integra czy TranzX'a. Obie powinny być pod 31,6 bo chyba taką masz średnicę. 

Opublikowano

Generalnie po nawierceniu dobrze by było podpiłowac na elipse i wstawić gumkę na przewód
Czytałem na innym forum że robili takie manewry więc można by było spróbować
Tak jak pisał Ares z daleka od spoin
I musisz dobrze wymierzyć miejsce gdzie chciałbyś zrobić otwór bo masz tak naprawdę jedno podejście 🤪

Devilek na Earth s3
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, ale chyba będę celował w tą z prowadzeniem "górnym","zewnętrznym" jak zwał tak zwał. 

Opublikowano

Nie robi się dziury jak krater tylko precyzyjna mała dziurka. Kupa ludzi to przerabiała bo sztyce regulowane to w sumie nadal nowość. Nawet serwisy takie jak u Foniki takie coś przerabiały.