Dan13 Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam. uzytkuje trenażer elite z rowerem górskim . Po przejechaniu około 5 km pojawia mi się stałe ból łokci, co powoduje ze po kolejnych 10 km już nie jestem w stanie jechać. Zmieniam pozycje, kierownice mam z rogami, siodełko jest ustawione . Co robić?
Gość Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 A masz podkładkę pod przednie koło?
Niclaus Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Godzinę temu, Dan13 napisał: Witam. uzytkuje trenażer elite z rowerem górskim . Po przejechaniu około 5 km pojawia mi się stałe ból łokci, co powoduje ze po kolejnych 10 km już nie jestem w stanie jechać. Zmieniam pozycje, kierownice mam z rogami, siodełko jest ustawione . Co robić? Brzmi jak post zamówiony przez Tacxa. Czy możesz wytłumaczyć jaki związek ma marka trenażera z Twoją przypadłością ?
Dan13 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Opublikowano 20 Listopada 2018 Żadnego. Po prostu napisałem ze mam trenażer z takim a takim rowerem. Zaczynam dopiero jeździć na tym wynalazku, wiec myślałem ze typ trenażera może mieć znaczenie. Ale może się mylę, bo problemem nie jest trenażer tylko rower i pewnie moja słuszna waga. jest podkładka pod przednie koło. Raczej chciałem opisać miejsce i czas kiedy występuje dyskomfort, niż wskazanie ze taki a taki trenażer jest zły .
Niclaus Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Ok Jeżeli rower masz wpięty w poziomie, to rodzaj trenażera nie ma wpływu na dyskomfort w okolicach łokci. Jeśli na tak samo ustawionym rowerze, w terenie nie czujesz bólu, może być to wynik większej sztywności konstrukcji trenażer + rower. Mój patent, na który wpadłem przypadkiem próbując wyciszyć trenażer, to grube gumowe wycieraczki Reklama OFF - https://www.leroymerlin.pl/dywany-i-wykladziny/wycieraczki-zewnetrzne-i-wewnetrzne/wycieraczki/wycieraczka-alfa-40-x-60-cm,p19357,l1225.html Dajesz po jednej pod przód i tył trenażera. Jazda robi się płynna i rower zaczyna pod Tobą pracować. Edytowane 20 Listopada 2018 przez Niclaus .
Dan13 Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Opublikowano 21 Listopada 2018 Może to i dobre. Ale mój stoi na grubym dywanie po całości plus mata elitę ( to nie reklama). Wiec wydaje się ze jest dobrze. chyba skorzystam bike fittingu , może to mi coś pomoże.
jhartman Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 Mój patent, na który wpadłem przypadkiem próbując wyciszyć trenażer, to grube gumowe wycieraczkiI jak? Pomogło na wyciszenie?Pozdrawiam, Jarek Sent from my iPhone using Tapatalk
Niclaus Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 Różnica jest zauważalna, chociaż na pewno można jeszcze poprawic efekt dając maty np. piankowe. Za to płynność jazdy - mistrzostwo powiatu i okolic Naprawdę fajnie pływa. 1
jhartman Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 Za to płynność jazdy - mistrzostwo powiatu i okolic Naprawdę fajnie pływa. Miałem wyprawę do Castoramy i kupiłem dwie za 13 zł. http:// https://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/wycieraczki/wycieraczka-gumowa-colours-40-x-60-cm-czarna.html Podstawiłem pod Tacxa Neo który sam w sobie jest bardzo cichy więc wyciszenia faktycznie za dużo nie ma. Ale potwierdzam, ta odrobina ruchu na boki dzięki podłożonej gumie naprawdę jest bardzo przyjemna. Żeby nie było rozczarowań u czytających - to dalej nie jest to samo co jeżdżąc po szosie. Ale około +/- 4cm ruchu na boki górnej rury robi różnicę. Mam te wycieraczki razem z podwójną matą z Decathlonu. Jedyna wada to że trochę śmierdzi gumą... Ale może jeszcze się wywietrzy. Pozdrawiam i dziękuję, dobry hint.Jarek Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi