Skocz do zawartości

Siodełka karbonowe

Karol432

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam doświadczenie z niekarbonowym siodełkiem z Chin (Ec90) i jak na razie jest okej.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podbijam pytanie. Używał/używa ktoś tego typu siedełek od naszych niskich przyjaciół? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.04.2019 o 16:55, Zajop napisał:

Podbijam pytanie. Używał/używa ktoś tego typu siedełek od naszych niskich przyjaciół? 

Tak, trwałością nie grzeszą, puściły pręty karbonowe po miesiącu i to na szosie więc nie polecam. 

Pręty poluzowały się w miejscu klejenia ze skorupą siodła, skleiłem i dałem młodemu który waży 45kg, u niego daje radę od roku. 

Mam takie 

https://pl.aliexpress.com/item/Superlogic-w-kna-w-glowego-g-rski-rower-szosowy-jazda-na-rowerze-rower-rowerowy-z-cz/32838705743.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f1Iyn01

Opublikowano
11 godzin temu, Stryjek napisał:

Tak, trwałością nie grzeszą, puściły pręty karbonowe po miesiącu i to na szosie więc nie polecam. 

Pręty poluzowały się w miejscu klejenia ze skorupą siodła, skleiłem i dałem młodemu który waży 45kg, u niego daje radę od roku. 

Mam takie 

https://pl.aliexpress.com/item/Superlogic-w-kna-w-glowego-g-rski-rower-szosowy-jazda-na-rowerze-rower-rowerowy-z-cz/32838705743.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f1Iyn01

A co z wygodą takich siodełek? 
Brakuje tapicerki?
Siodło jakoś pracuje pod tyłkiem? czy sztywna decha? (jeśli pracuje to to zaleta czy wada?)
Gacie ślizgają się po siodle czy przyklejają do niego?

Opublikowano
12 godzin temu, Zajop napisał:

A co z wygodą takich siodełek? 
Brakuje tapicerki?
Siodło jakoś pracuje pod tyłkiem? czy sztywna decha? (jeśli pracuje to to zaleta czy wada?)
Gacie ślizgają się po siodle czy przyklejają do niego?

O dziwo było całkiem wygodne ale trochę brakowało mi wyściółki do poprawienia komfortu.

Raczej jest sztywne i pracuje dużo gorzej niż te z tworzyw. 

Ślizgają się, ale przy takim siodle to pomaga bo musisz zmieniać co jakiś czas pozycję. Bez ruchu na desce pewnie ciężko byłoby wytrzymać przez dłuższy czas ;) 

• Lubię to! 1