Skocz do zawartości

RST Dirt Jump RA 100mm - opinie.

OskarStreet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam w planach zakupić amorek RST Dirt Jump RA 100mm za 500zł

Jeżdżę lekki street (schody, krawężniki, dropy max 1m, whellie, manual, bunny hop) i Dirt (niewielkie hopy, gapy )

Dużo słyszałem na temat tego modelu ale czy do tak lekkiej jazdy się nada ? 

Jeżeli nie to jaki amorek wybrać do 600zł pod Dirt street

Opublikowano (edytowane)

Też myślałem nad zakupem tego amora do roweru który miałem składać dla pewnego gościa, ale kilka dni temu wpadł mi w ręce amor używany firmy Marzocchi drop off lV model z roku 2006 i byłem bardzo zaskoczony jego sztywnością i faktem że skok można zmieniać w tak dużym zakresie, amor miał drobne wycieki oleju ale oringi zakupione za kilka złotych rozwiązały ten problem. Okazuje się że amor można kupić w podobnej cenie co nowy RST dirt jump o którym piszesz. Jeżeli nie boisz się wyzwań to polecam znaną i cenioną markę Marzocchi.

Edytowane przez leejoonidas
Opublikowano

Dzięki lecz o używanych amortyzatorach też wiele słyszałem a z tego co przed chwilą patrzyłem to ten model i inne modele drop off ciężko znaleźć a o rst słyszałem tylko tyle że pęka może jakiś inny model albo amor od 100 do 130mm skoku do 600zł

A co powiecie na rst launch

Opublikowano

Słyszałem że rst Dirt pęka na łączeniu dolnych goleni czy to możliwe że to wina geometrii np zbyt wysuniętego widelca bądź zbyt pionowego ?

Opublikowano
7 minut temu, OskarStreet napisał:

możliwe że to wina geometrii np zbyt wysuniętego widelca bądź zbyt pionowego ?

Nie, to wina braku sztywności. Ogólnie dałbym sobie spokój z firmą RST. Nie bez powodu mówi się o nich że Rozwalisz Sobie Twarz lub Radziecki System Tłumiący. Te amortyzatory ani nie są wytrzymałe ani nie mają dobrych tłumików.

Opublikowano

Więc poczekam aż będzie okazja i kupie

Marzocchi drop off

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...