Skocz do zawartości

[Bagażnik,Błotniki] Na co zwrócić uwagę przy zakupie

Mnich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje powoli uzbrajać mój rower do wycieczek, ale nie do końca wiem jak dobrać bagażnik do roweru.

Zauważyłem, że są specjalne bagażniki do hamulców tarczowych, to mają takie specjalne oddalenie od dziury mocującej. Niby mam hamulce tarczowe, ale nie jestem pewien czy ten typ będzie pasował, bo na zdjęciach prezentujących bagażnik, otwory do montażu bagażnika są przy samej osi, a u Mnie znajdują się na tylnym trójkącie (wrzucam zdjęcie wyjaśniające o co Mi chodzi :p), chyba, że to do mocowania błotników miejsce.

I przy okazji, żeby nie tworzyć tematów dodatkowo, czy błotniki SKS Velo 55 Cross, będą względnie dobre? czy szukać czegoś innego.

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi, bo już zrobiłem Sobie mega mętlik w głowie co i jak :/.

rower.jpg
Opublikowano (edytowane)

Tez stalem przed wyborem zakupu blotnikow, Velo vs Bluemels i wypadlo na te drugie z jednego wzgledu - Bluemels zakrywa caly dol i przerzutke.

Edytowane przez M.C
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Błotniki mają regulację ustawienia, bo każda rama jest trochę inna. Lekkie przesunięcie otworów montażowych w niczym nie przeszkodzi. SKS robi porządny sprzęt. Pamiętaj, że błotnik powinien być trochę szerszy od opony, inaczej nie będzie działał i nie będzie pasował do krzywizny koła.

Opublikowano

Dzięki bardzo za informację o błotnikach, wezmę te SKS 55mm.

Ale dalej nie wiem co z tym bagażnikiem, chyba przy otworach takich jak mam, muszę kupić klasyczny bagażnik, a nie wersje do tarcz.