suqub Opublikowano 17 Listopada 2018 Opublikowano 17 Listopada 2018 Ciekawa koncepcja. Warto przemyśleć.
kbn Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 Przeczytałem kolejny milion opinii i oczywiście wziąłem pod uwagę to co pisaliscie, ale... Wciąż nie umiem się zdecydować Chyba dam sobie jeszcze czas do wiosny i mimo fajnej promocji na Wahoo, jeszcze przeanalizuje wszystkie za i przeciw Garmin Edge 820 I Wahoo Elemnt Bolt to jednocześnie tak podobne urządzenia, a jednocześnie tak inne... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 @kbn na szosa.org masz jeszcze duży wątek o Garminach .Warto poczytać opinie o 820.
kbn Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Opublikowano 22 Lutego 2019 Za niedługo będę kupował "licznik", jakieś nowe opinie na ten temat? 😛 I dopytam jeszcze: Czy przy nawigacji / ukształtowaniu terenu wciąż można tylko 2 pola ustawić w Garminie? (Może w jakiejś aktualizacji to zmienili - jeżeli pytanie jest głupie to sorry 😛 )
kbn Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Opublikowano 28 Lutego 2019 Finalnie kupiłem Elemnt Bolt'a W niedalekiej przyszłości jak potestuję to podrzucę info co i jak. Natomiast mam pytanie... W jakiej aplikacji i formacie pliku muszę zrobić ślad, żeby poza mapką dostawać również powiadomienia o tym za ile metrów mam skręcić?
Eldo Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Pisałem już w podobnym temacie ale co tam...dołożę swoje 5gr i tutaj Od 100km mam na stanie Wahoo Element Bolt a wcześniej nabijałem kilometry z Edge 820 tak że chyba trafiłem dobrze w temat. Wiadomo że trzeba swoje chwalić więc bedę chwalił oba liczniki ale też postaram się subiektywnie porównać te dwa modele w skali od 1-10 1. Jakosć wykonania: Bolt 9 / Edge 10 2. Ekran: Bolt 10 / Edge 8 3. Przyciski: Bolt 10 / Edge 10 4. Komunikacja z Iphone: Bolt 10 / Edge 5 5. Konfiguracja: Bolt 10 / Edge 9 6. Prowadzenie po śladzie: Bolt 9 / Edge 10 7. Komunikacja Ant+ / Bolt 10 / Edge 10 8. Interfejs (wygląd): Bolt 10 / Edge 9 9. Uchwyty: Bolt 9/ Edge 10 10. Funkcje : Bolt 10 / Edge 10 Czy przesiadka z Edge 820 na Element BOLT była słuszna ? : TAK Oba te liczniki posiadaja takie same wymiary, mi akurat takie pasują dla tego wybrałem wersje BOLT. Na chwile obecną jestem zadowolony z zakupu, obawiałem się trochę prowadzenia po śladzie na monochromatycznym ekranie (wspomnienia po Sigmie ROX) ale na prawdę jest OK. Rozwijając pkt 4 w którym różnica jest spora w mojej ocenie. Garmin zostaje lata świetlne za Wahoo w tej kwestii ! Tutaj wszystko działa perfekcyjnie, każde powiadomienie z telefonu, synchronizacja po zakończonym treningu czy też zmiana w menu błyskawicznie jest ogarnieta przez licznik. Wszystko jest na swoim miejscu, niczego nie brakuje Nie wiem jeszcze jak wypadnie akumulator na tle Edge 820 bo mam za soba zaledwie coś ok 100km. Załadowałem Bolta pod korek i sobie śmiagam...sie zobaczy Garmin na luzie ogarniał 13h jazdy. 1
StefanX Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 W jakiej aplikacji i formacie pliku muszę zrobić ślad, żeby poza mapką dostawać również powiadomienia o tym za ile metrów mam skręcić?RidewithgpsKomoot
Eldo Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Po wgraniu trasy z Komoot sa wyswietlane komunikaty przed manewrem i działa to sympstycznie musze przyznac ! Wczoraj sprawdziłem prowadzenie po śladzie i mam rozeznanie w porownaniu do edge 520 i 820 😉 Konunikaty i samo prowadzenie jest na poziomie 820 i brak kolorow nie stanowi problemu. 520 zostaje w tyle i to znacznie ze wzgledu na pamieć urzadzenia oraz szybkosc działania (płynność). Bolt i 820 nie doprowadziły do sytuacji w ktorej musiałem zawracać czy zastanawiac sie przed manewrem skretu. Mogło by to działać z poziomu trasy np ze Stavy bez koniecznosci wyznaczania np w Komoot 😉 Garmin w tym przypadku wypada lepiej wg mnie po co angażować kolejna aplikacje do treningu. No ale nie zawsze sie lata z navi wiec problemu nie ma. Z endomondo tez wyrosłem wiec brak eksportu jakos tez specjalnie mnie nie drażni 😉 Edytowane 5 Marca 2019 przez Eldo
Rekomendowane odpowiedzi