Skocz do zawartości

Przerzutka shimano xt rd-m770

konker26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam chciał bym zakupić przerzutke shimano xt rd-m770 i mam kilka pytań. Czy w tej przerzutce jest śruba barylkowa?  Jeśli nie ma jak wygląda regulacją takiej przerzutki jeśli nie ma śruby barylkowej w skali od 1 do 10? Przerzutka miała by działać na 8 rządowej kasecie 

Edytowane przez konker26
Brak dopisania ważnej informacji
Opublikowano
4 godziny temu, konker26 napisał:

Jeśli nie ma jak wygląda regulacją takiej przerzutki jeśli nie ma śruby barylkowej w skali od 1 do 10?

Przy przerzutce nie ma, ale przy manetce powinna być.
BTW. jesteś świadomy że M770 jest w systemie Low Normal (odwrócona sprężyna) i biegi "zrzucają" się do góry?

Opublikowano

Tego z ta sprężyna nie wiedziałem. Może wiesz jak i czy będzie to działać z 8x manetka?

Opublikowano (edytowane)

10 rzędowe przerzutki nie działają z 7,8,9 manetkami ! Mają inny ciąg. Przerzutka 9 obsłuży 7,8 i 9 kasetę. Jeśli potrzebna Ci śruba baryłkowa która powinna być przy manetce to są do kupienia osobno.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano
8 godzin temu, konker26 napisał:

Może wiesz jak i czy będzie to działać z 8x manetka?

Będzie działać, z tym że dolna dźwignia manetki będzie zrzucała łańcuch na mniejsze zębatki a górna dźwignia będzie wrzucała na większe zębatki.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Puncu napisał:

Będzie działać, z tym że dolna dźwignia manetki będzie zrzucała łańcuch na mniejsze zębatki a górna dźwignia będzie wrzucała na większe zębatki.

Właśnie tak myślałem dziękuję za pomoc

Godzinę temu, Kruk napisał:

10 rzędowe przerzutki nie działają z 7,8,9 manetkami ! Mają inny ciąg. Przerzutka 9 obsłuży 7,8 i 9 kasetę. Jeśli potrzebna Ci śruba baryłkowa która powinna być przy manetce to są do kupienia osobno.

Przerzutka shimano xt rd-m770  jest pod 9 rzędów  więc i pod 8 powinna podejść 

Edytowane przez konker26