kantor Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Przedstawiam Wam moją maszynę w której jestem zakochany po przejściu z Giant Talon 1 z 2014r (który też był super) Trochę w nim pomodzilem: Przełożyłem hamulce z talona czyli XT ma tarczach 180mm Przerzutka tył z SLX na XT (różnicy w działaniu praktycznie brak) Manetki zmienione z deore na slx Poszerzyłem sobie kierownicę do 780mm Zmieniłem chwyty na jakieś hAmerykanskie Opony z smart sam na maxxis icon Piasta przód novatec Dołożone spdt do których byłem sceptyczny... i to bardzo, bardzo Nakleilem naklejkę która daje 20proc do skila Zrobiłem nim ponad 6k km w 1.5 roku/sezonu i jestem przeultra zachwycony. Mimo 110kg mojej wagi rower jest mega i daje radę! (Prócz tylnego mocowania koła, które mnie potrafi wyprowadzić z równowagi)
lukster52 Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 fajowy, Apropa luźnego koła jaka masz oś z tyłu? Przeróbka na 142x12 ponoć wiele daje ale jak jest naprawde niewiem
kantor Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Opublikowano 20 Listopada 2018 fajowy, Apropa luźnego koła jaka masz oś z tyłu? Przeróbka na 142x12 ponoć wiele daje ale jak jest naprawde niewiemWłaśnie jestem w trakcie przeróbki - dziś przyszła piasta, adapter i ośka która niestety przyszła zła bo w adapterze jest inny gwint ale opanowane i zamowiona właściwa a złą trzeba oddać. Nie mogę doczekać się jazdyWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
kantor Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2018 I wyjdź tu w niedzielę "na chwila się karnąć po lekku po placu" wyszło jak zwykle Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
kantor Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2018 Na jakieś grupie n FB. Ktoś miał, nie użył i mi odsprzedał bo mu leżały
Andrew1985 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 @kantor a mógłbyś napisać specyfikacje swojego roweru zastanawiam się nad kupnem właśnie takiej ramy i różnych modyfikacjach Obecnie posiadam Talona 4 z 2015r i zamówiłem już części pod niego ale coś mnie tknęło i w między czasie zacząłem przeglądać ramy full-a i natknąłem się na taka jak twoja. przeglądałem tez oferty kupna całego roweru i nie ukrywam ze z jednej strony uciekł mi za 3600zl ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem , ze lepiej będzie kupić rame i nowe cześć , i samemu zrobić z pomocą kolegów z forum o ile będą chętni podzielić się doświadczeniami i zdobyta wiedza..
kantor Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2019 ja mam trochę pomodzony ale głównie tak:Korba slx (obecnie 38-24t) i poluję na zębatki 40-28Przerzutka tył XTPiasta tył novatec jakaś ma 4 łożyskachDo tyłu zamontowana sztywna ośKaseta XTSpd jakieś Shimano Mt 530 czy tam 540 - nie pamiętamManetki slxGripy huckyKierownica poszerzona na 780mmAmory foxa Sztyca wysuwana Giant Contact 150mm wymieniona na gwarancji na nówkę poprawionąOpony maxisy iconHamulce XT Tarcze XT 180mmKlocki polmetalik - piszczą przez ultra gdy jest zimno. Hamuje jak pociąg;)To by było na tyle. Kupiłem go jako używana seria trance 2 z 2016r z Anglii w 2017r w praktycznie doskonałym stanie.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaP.s ja szukam od czasu do czasu jakiej okazji ma 29" ale to się chyba mija z celem...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
kantor Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 Namawiali - umyj rower bo brudny jak święta ziemia więc umyłem (godz 12.30) przyjechałem z pracy do domu (14.10) 7kmI godzina roboty z mycia, smarowania poszła...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi