Kooza Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Shimano Szajbajki! Otworzyłem już sezon na trenażer i pewnie każdy znający temat zna problem potliwości.. Głównie doskwiera mi owijka, która za nic w świecie nie nadaje się do trenażerowania.. Nie wchłania potu w najmniejszym stopniu i wszystko zostaje na niej i doskwiera mi to, ponieważ już po 30 minutach treningu na trenażerze mam zmarszczki od wody na dłoniach (wiecie, takie jak ma się gdy jest się zbyt długo w wannie albo w basenie). Macie jakieś polecane patenty albo owijki, które nadają się na trenażer? Pozdrawiam
japcz80 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja jeżdżę w rękawiczkach (długich lub krótkich) bo inaczej drętwieją mi palce a przy okazji wchłaniają co trzeba. Potem szybkie pranie
ktokolwiek Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja sobie kładę ręcznik zwinięty na 2-3 razy na kierownicy. Miękko, wygodnie, od razu do wycierania potu z czoła pod ręką.
tadzikpl Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zalecam rękawiczki i dobry powiew z wentylatora - trenażer to jednak nie tlen i przy solidnych ćwiczeniach nie ma takich owijek, co te ilości potu wciągną. Nie chcę też sobie wyobrażać, jak po tygodniu ćwiczeń będzie taka owijka śmierdzieć, dlatego stosuję takie, które potu nie chłoną i można je bardzo łatwo umyć. Ja na rower kładę dwa ręczniki, mam je do wycierania czoła, dłoni i osłaniania roweru. Gdy jadę na rolce, to dla bezpieczeństwa jeden ręcznik mam przypięty spinaczami do prania Szybkie pranie potem i jest czysto, sucho i pachnąco.
jaro0011 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja mam owijkę o teksturze zamszu (san marco presa corsa dynamic) - fajnie wchłania pot. Poza tym wentylator i ręcznik obowiązkowo
Rekomendowane odpowiedzi