Kas_Pro Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam, chciałbym wymienić przerzutkę Shimano Alivio rd-m4000 SGS na przerzutkę Deore rd-m6000 SGS. Chciałbym się dowiedzieć czy będzie działało to z kasetą i manetką 8 biegową? Bardzo mi zależy żeby mieć w przerzutce sprzęgło. -Kaseta 11-36 -Manetka Shimano Altus SL-M310
Kas_Pro Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Opublikowano 12 Listopada 2018 Dzięki, a jaką przerzutkę można użyc do napędu 3x8. Powtarzam bardzo mi zależy żeby sprężyna w niej była mocna.
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Nie dam ręki uciąć, ale Alivio 9 rzędowa ma system shadow (brak sprzęgła ale mocniejsza sprężyna) i ten sam uciąg linki więc wyregulowana powinna ogarnąć. Potwierdź to jednak bo nie jestem pewny. Ze sprzęgłem dopiero Deore. Musiałbyś przejść na 10 rzedów
Kas_Pro Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Opublikowano 12 Listopada 2018 Ok, ale niestety alivio ma słaby naciąg przynajmniej u mnie A czy dalo by się wymienić sprężynę na jakąś mocniejszą?
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Ok, ale niestety alivio ma słaby naciąg przynajmniej u mnie A czy dalo by się wymienić sprężynę na jakąś mocniejszą?A masz Alivio w systemie Shadow? Stara 9 rzędowa Deore też go miała.
Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 10 godzin temu, zibi_j1 napisał: Nie dam ręki uciąć, ale Alivio 9 rzędowa ma system shadow (brak sprzęgła ale mocniejsza sprężyna) i ten sam uciąg linki więc wyregulowana powinna ogarnąć. Potwierdź to jednak bo nie jestem pewny. Ze sprzęgłem dopiero Deore. Musiałbyś przejść na 10 rzedów Alivio RD-M4000 lub Deore RD-M592 10 godzin temu, Kas_Pro napisał: A czy dalo by się wymienić sprężynę na jakąś mocniejszą? Nie da się, to nie jest w pełni rozbieralna przerzutka jak wyższe modele. Jak chcesz skakać na rowerze z napędem 3x8 i Ci łańcuch spada to nie dziwne. Proponuję zacząć od zakupu właściwego do typu jazdy roweru.
Kruk Opublikowano 15 Listopada 2018 Opublikowano 15 Listopada 2018 Pewnie Kolega chce mieć sprzęgło, niestety napędy niżej 9 nie mogą go mieć, tylko zmiana na 10 w górę. Fakt są tricki na montowanie 10 przerzutki Shimano z 9 manetką Srama ale to już jak kto lubi. Musisz zmienić napęd jeśli chcesz mieć sprzęgło lub kombinować z manetkami Srama z przerzutką Shimano 10 rz. 1
Rekomendowane odpowiedzi