Człowiek Rowerowiec Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Cześć! Chciałbym zaprezentować swój rower górski jakim jest Scorpio at1.9 z 1997 roku. Roweru używam do jazdy w terenie jak i na codzień, byłem nim też w górach. Posiadam go od roku i jak narazie przejechałem nim praeie 7000 km. Rower staram się w miarę możliwości ulepszać i wymieniłem już takie rzeczy jak na przykład koła i cały napęd. Specyfikacja mojego roweru: Rama: stalowa, rozmiar 21 cali (rurki LBIC) Widelec: sztywny stalowy Koło przód: obrecz nie wiem, Piasta Shimano deore Koło tył: obrecz nexelo Piasta Men join Przerzutka przód: brak Przerzutka tył: sram x5 9s Korba: korba shimano deore octalink Blat: Banless narrow wide 32t Kaseta: sunrace 9s 11-40 Manetka: sram x5 9s Łańcuch: accent Pedały: Shimano m520 zamiennie z dartmoor cookie Siodełko: wittkop Medicus Sztyca: zoom Gripy: ctm Hamulce: shimano alivio t-4000 Opony: schwalbe Rapid rob Film z prezentacją tego roweru (już nie aktualny) Zapraszam do komentowania Edytowane 8 Marca 2019 przez Człowiek Rowerowiec
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 @Człowiek Rowerowiec Fajny sprzęt, ale weź ty wyczyść ten napęd
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Napęd staram się generalnie utrzymywać w czystości. Będę go czyscił jutro bo jest brudny po przejechaniu wczorajszych zawodów w Rydułtowach. Edytowane 12 Listopada 2018 przez Człowiek Rowerowiec
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) W rowerze zaszła pewna zmiana (lepsze zdjęcia dodam jutro) Edytowane 15 Listopada 2018 przez Człowiek Rowerowiec Lepsze zdjęcia 1
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 Szykują się kolejne ulepszenia, czekam teraz tylko aż przyjdzie korba i zebatka narrow-wide. To co już mam i czeka na montaż: kaseta sunrace 9s 11-40, przerzutka sram x5 9s,manetka sram x5 9s no i oczywiście odpowiedni łańcuch. Co myślicie?
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Wpadły nowee hamulce alivio br-t4000,stery neco oraz mostek accent. Napęd czeka sobie jeszcze spokojnie w pudełku. 1
bartekostroda Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jakie to retro ? Usuń to słowo z tytułu.
Andrzej Sawicki Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Rama jest retro. Starsza niż wielu użytkowników forum.
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Dokładnie o to chodzi.
Rowerowa Szajba Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Czekam na zdjęcia zamontowanego napędu. Retro maszyna naprawdę fajną
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) I kolejne modyfikacje: tak jak pisałem w rym wątku wcześniej wymieniłem wreszcie cały napęd na 1x9 czyli przerzutka i manetka sram x5, kaseta sunrace, korba shimano deore z zębatką ekfan 32t i łańcuch accenta. Po tych modyfikacjach pojeździłem trochę ,jednak nie tyle żeby coś wiecej powiedzieć o działaniu tego napędu, na razie jest dobrze. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Człowiek Rowerowiec
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 Wymieniłem przedni blat na Banlessa 32t, oczywiście rower cały czas jest jeżdżony. Nagrałem również nowy film przedstawiający mój rower 1
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Opublikowano 8 Marca 2019 Wymieniłem niedawno klocki hamulcowe ponieważ wyglądały tak jak na zdjęciu (na górze klocek stary,na dole nowy). Muszę też wymienić opony,ponieważ moje Schwalbe Rapid ROBy są już praktycznie slick'ami.
Rowerowa Szajba Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 A jakie założyłeś klocuszki tak z ciekawości zapytam?
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Opublikowano 11 Marca 2019 Założyłem shimano S70t
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 Wymieniłem opony,padło na zwijane Micheliny country trail 26x2.0 Mam jednak problem z tylną oponą ponieważ nie chce się ona ułożyć na obręczy i sprawia wrażenie jakby koło było krzywe, a nie jest. Spróbuję jeszcze raz ułożyć oponę na obręczy,może tym razem się uda.
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zakupiłem nową ramę, jednak więcej szczegółów napisze jak przyjdzie (będzie składany nowy rower na częściach z tego) Równocześnie prosiłbym moderatorów o nie zamykanie tego tematu,ponieważ po zmianie ramy na obecnej ramie zostanie poskładany drugi rower (będzie służył jako zapasowy). Jednak to wszystko dopiero gdy będę miał ramę. Rower oczywiście jeździ i ma się dobrze Przy okazji wrzucam też kilka zdjęć z różnych mniejszych i większych tripów.
Rowerowa Szajba Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 To ja chętnie zobaczę co to za rama będzie. Takie składanie to świetna zabawa. Sam tak robiłem i dzięki temu sporo się dowiedziałem jak z czym się je. I jak to wszystko składać.
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Rama to będzie Wheeler 7800 cro-mo z 1994 roku (zresztą już wiesz :D)
Człowiek Rowerowiec Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Opublikowano 11 Maja 2019 Z roweru aktualnie została rama i widelec,jednak prosiłbym o nie zamykanie tematu ponieważ mam już większość części i powstanie z niego drugi rower "zimówka"😃
Rekomendowane odpowiedzi