PawełZ-Biohazard Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam Szaje Serdecznie zacznę od początku odkąd zacząłem jeździć w zawodach MTB zawsze chciałem poznawać nowe trasy mieć możliwość obieżdżania ich codziennie, kładłem się spać myśląc o tym gdzie tu pojechać na następny trening. zawodów za sobą mam już sporo w warszawie znam już większość tras rowerowych, z czego oczywiście się bardzo cieszę i uwielbiam śmigać po nich. Ale od jakiegoś czasu marzy mi się budowa własnej trasy na jakimś kawałku dzikiej ziemi z potencjałem i jakimiś ładnymi widokami. rok temu przeprowadziłem się do nowego mieszkania w okolice ul. kłobuckiej. myśle "ok kazuura blisko będe śmigać" - cały sezon jeździłem na kazuurce i na wacie + zawody. ale teraz. słuchajcie, dużo razy jeździłem obok takich krzaków przy areszcie na kłobuckiej, aż wczoraj w końcu tam wjechałem zobaczyć "co tam w trawie piszczy" na dziko wymyśliłem w głowie pętle MTB XCO " tu podjazd tam zjazd, tu trawers-myśle, ROBBIE!' Dziś przystąpiłem do tworzenia trasy 3 min od mieszkania, czyli przy chwili na 4pętle moża pojechać :):):) poniżej przesyłam film z dzisiejszego dnia dajcie znać jakie wasze odczucia może jakieś porady, może chcecie pośmigać- ZAPRASZAM! 2
Gość Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Grubo Panie! Trzymam kciuki za postępy prac. Bądź jednak ostrożny i nie angażuj ciężkiego sprzętu bo się właściciel krzaków szybko znajdzie
bbc Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Moja rada to na poczatek ustal sobie wlasciciela terenu. Jak miasto to nie powinni miec pretensji, ale jak prywatny to moze byc roznie. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
PawełZ-Biohazard Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Opublikowano 9 Listopada 2018 Nie chce tak robić i na przymus zmieniać terenu, tylko delikatne korekty podłoża znanym nam szpadlem i w szczególności wykorzystać ten teren co jest do granic, z usunięciem tylko na szerokość kierownicy krzaków i chaszczów. Wiem czyj jest teren i jakie są plany na niego. aktualnie żule wypalali tam przewody z otuliny i chlali. chodziło mi po prostu by zrobić sobie taką małą pętle na taki szybki wypad się spocić (nie po asfalcie) i nie godzinnej jazdy tam i z powrotem. uważam to za fajny pomysł, mało wkładu i zawsze to ziemia,korzenie i błoto ❤️ myślę że na pewno nie będe nikomu przeszkadzać. W pn. ciąg dalszy wyznaczania trasy 1
bbc Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Ja tez uwazam, ze pomysl jest fantastyczny. I dlatego chcialbym zeby Ci sie udalo. Dawaj znac z postepow. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
Tadek Tadek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 I jak idzie budowa trasy? Mieszkam niedaleko, także mógłbym pomóc w budowie.
Rekomendowane odpowiedzi