Gość Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Nie powinien mieć sagu Sztyca w każdym położeniu powinna być twarda Jak ma sag może to spowodować uszkodzenie ślizgu który jest w środkuCzy coś można z tym zrobić sądzę a nawet uważam że tylko serwis pomoże to zlikwidować
Daro2806 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Dziwne bo sztyca jest w zasadzie nowa, przejechałem na niej może z 300 km a ten luz i zgrzytanie występuje od samego początku. Wychodzi na to ze to producent popełnił gdzieś błąd. Narazie wywalę ją z roweru i żeby jej bardziej nie uszkodzić i pomyślę nad servisem. Dzięki za poradę i pozdrawiam.
Gość Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Nie można sztycy ciągnąć za siodło do góry gdy jest schowana wtedy robi się sag
Daro2806 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Czy sama masa roweru,, czyli podnoszenie go za siodełko może doprowadzić do takiego uszkodzenia? Jeśli tak to bardzo delikatne to urządzenie biorąc pod uwagę fakt w jakich warunkach musi pracować a co za tym idzie drogie w ekspluatacji.
Gość Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Nie jest delikatne ale jak masz wsunięta sztyce do dołu i ciągniesz lub podnosisz rower za siodło zwyczajnie robi się sagJa mam starsze model i nie mam saguMożesz spróbować reklamacji
klima Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Zna ktoś kogoś we Wrocławiu co za pozbycie się ssagu w Reverbie Stealth z 2012r nie bierze milionów monet ? Pozdrawiam
bcsu Opublikowano 4 Września 2022 Opublikowano 4 Września 2022 Podbiję temat. Gdzie jest ten poradnik, bo go nie widzę. Dość stary topić, czyżby poradnik zniknął? potrzebuję listę oringów do Verb A2, może ma ktoś i by udostępnił? 1
gkmaster Opublikowano 16 Września 2022 Opublikowano 16 Września 2022 Dołączę się do tematu bo u mnie (Reverb A1 albo A2 bo nie wiem jak je rozróżnić) nie trzyma powietrza - jak zaczynam pompować to przy 200 psi słyszę jak ucieka powietrze, wentyl wymieniłem ale nie rozwiązało to problemu - pytanie czy ma być jakiś specjalny wentyl do takiego ciśnienia? Zastanawiam się czy wymiana uszczelek rozwiąże problem bo zestaw serwisowy "Rock Shox Reverb Full Service Kit" to koszt ok 300 zł i jak mam wydać 300 zł i się dowiedzieć że jednak sztyca jest uszkodzona to trochę się wk...
Piter- Opublikowano 17 Września 2022 Opublikowano 17 Września 2022 Napisy pod jarzemkiemInne zabezpieczenie pod spodem
Jukusss Opublikowano 9 Listopada 2022 Opublikowano 9 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 4.09.2022 o 09:36, bcsu napisał: Podbiję temat. Gdzie jest ten poradnik, bo go nie widzę. Dość stary topić, czyżby poradnik zniknął? potrzebuję listę oringów do Verb A2, może ma ktoś i by udostępnił? O-RING nakrętka 30x1.5 szt 1 O-RING iglica 3x2 szt 2 O- RING iglica 8x2 szt 1 O-RING IFP 14x2 szt 1 O-RING IFP 17x2 szt 1 O-RING ZAWOREK 6x2 szt 1(ten przez który pompujemy sztycę) O-RING ZATYCZKA KOŃCOWA 24x2 szt 1 (ta gdzie jest pierścień segera) O-RING KOŃCÓWKA SREBRNA 8x2 O-RING TŁOCZEK KOŃ NIEBIESKA 9.5x2.5 szt1( o-ring zewnętrzny) O-RING TŁOCZEK KOŃ NIEBIESKA 4x1.8 szt 1 (o-ring wewnętrzny) O-RING NAKRĘTKA ŚLIZG 20x1.8 / 19x2 O-RING MANETKA 4x1,8 Chyba to komplet. Zaciagniete z forumrowerowe.org Edytowane 9 Listopada 2022 przez Jukusss
ciemny_spec Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Cześć! Ja w temacie Reverba i jego okablowania. Otóż kupiłem taką sztycę i przy próbie jej zmontowania okazało się, że otwory na kable w mojej ramie są odrobinę zbyt ciasne. Przez to przewód łączący sztycę i manetkę nie może być przepchnięty przez dziury w ramie. Macie może pomysł jak rozwiązać taki problem? Jest szansa, na zakup przewodu hydraulicznego o mniejszej średnicy zewnętrznej przy zachowaniu odpowiedniej średnicy wewnętrznej na taki przypadek? Może przez rower trzeba puścić mniejszy przewód i łączyć go jakoś z dociętym oryginalnym? Cokolwiek, tylko nie wiercenie większych dziur w ramie no 😅 Rower Specialized Rockhopper, rama M, rok 2021. Sztyca Rock Shox Reverb C1.
akir19 Opublikowano 22 Września 2024 Opublikowano 22 Września 2024 Wyszlifować i tyle powinien normalnie przewód przejść, nie masz czasem gumek wciśniętych w otwory?Wysłane z mojego Pixel 8a przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi