Skocz do zawartości

CZY KROSS 2.0 PULSO nadaje się na wyprawy?

Sonnenblumen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, ja dalej niezdecydowany.

Jest tutaj jakiś posiadacz Krossa Pulso 2.0 ? 

Czy sądzicie, że jest możliwość wrzucenia do tego Krossa opon z bieżnikiem żeby śmigać w terenie? Geometria ramy mi się podoba, ale nie wiem czy wejdą inne opony.

Napisałem do Krossa, ale milczą od kilku dni. Generalnie obsługa klienta dramat. Dzwoniłem też na infolinie, ale nie uzyskałem info.

Dzięki za pomoc i sorry, że tak męczę bułę. Pozdro

pobrane.jpg
Opublikowano

Popytaj sie na grupach forum itp, kto posiada ten rower i zmierzy Ci miejsce na opony, wtedy będziemy wiedzieli ile mamy zapasu.

Opublikowano

mtb  bym nie ryzykowal bo masz naped typowo szosowy z kaseta 11-28 do tego kompakt 50/34 wiec dosc twarde przelozenia jak na hulanie w terenie 

takie gravelowe 42c wejdzie bez problemu 

Opublikowano

Właśnie mi bardziej chodzi o gravel. Dziękuje panom za odpowiedzi. Dalej nie uzyskałem odpowiedzi od Krossa. 
Muszę to jeszcze przemyśleć. Trudna decycja. Nie jestem przekonany co do tej pozycji. Z barankiem byłoby bardziej komfortowo.

Opublikowano (edytowane)

@Sonnenblumen W garażu mam Pulso 1 więc pytaj o co chcesz. Guma maks jaka wejdzie to mysle, że 38mm. Gdybym był właścicielem to założyłbym baranka, jakieś gumy z delikatnym bieżnikiem i pobawił się w lekkiego zwinnego gravela

Edytowane przez Fimala
Opublikowano
W dniu 14.11.2018 o 13:49, Fimala napisał:

@Sonnenblumen W garażu mam Pulso 1 więc pytaj o co chcesz. Guma maks jaka wejdzie to mysle, że 38mm. Gdybym był właścicielem to założyłbym baranka, jakieś gumy z delikatnym bieżnikiem i pobawił się w lekkiego zwinnego gravela

Dzięki za post, nie wchodziłem na forum. Ale ogólnie jakbyś ocenił wykonanie tego roweru? Nie jest to tandeta? Mogę kupić Pulso 2.0 za 400 euro, ale dokładając ze 300 euro mam już pełnoprawnego gravela i nie wiem czy jest sens. Pulso nie ma hamulców tarczowych i baranka, sam już nie wiem. Czekam na czarny piątek, może uda mi się upolować coś ciekawego.

Opublikowano

Szczerze brałbym gravela. Szytem finezji nie jest jak to Kross. Do śmigania po mieście całkiem ok. Gdzieś dalej to już bym polemizował.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli masz możliwość dołożyć to zdecydowanie Gravel, który wg mnie lepiej sie sprawdzi do stylu jazdy jaki tras które preferujesz. Ja zawsze robię sobie porównanie testując każdy  z modeli na żywo, nic tego nie zastąpi, polecam również Tobie aby mieć rozeznanie.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem, że temat ma już pół roku, ale może ktoś jeszcze będzie potrzebował tej informacji: mogę potwierdzić, że do Krossa Pulso 2.0 (2019) weszły opony Schwalbe Smart Sam 700x42C, do tego udało się je zmieścić mimo założonych błotników (Simpla Ubiquit SDL 45).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.11.2018 o 13:49, Fimala napisał:

Wiem, że minęło już ponad pół roku od Twojego wpisu ale zostawię ten wpis dla potomnych :) Ja bym się nie bawił w taki upgrade. Gumy to jedno - zawsze to można zrobić, ale baranek? Ja tam się nie znam ale automatycznie musisz zmienić wtedy klamkomanetki na szosowe. I teraz pojawia się pytanie na ile szosowe klamkomanetki szosowe będą działać z v-break'ami które są w tym rowerze? Kolejne pytanie jest takie jak to wpłynie na geometrię całości? 

Tak jak pisałem - ja się na tym nie znam. Starczy jednak poczytać trochę o rowerach fitness aby dowiedzieć się, że nie warto przerabiać ich na inny typ roweru. Zmiana grubości opon to największa ekstrawagancja na jaką warto sobie pozwolić. Dalej iść nie warto i lepiej po prostu sprzedać rower.